Foto: Mogens Engelund, Wikimedia Commons

Foto: Mogens Engelund, Wikimedia Commons

Danmarks regering er skuespillere hyret af politiske journalister på Danmarks Radio. Det afslører en anonym kilde eksklusivt til RokokoPosten.

Det, der skulle forestille at være en koalition af demokratisk valgte partier forenet om at regere Danmark, er i virkeligheden en skuespillertrup, der normalt underholder med improvisationsteater til julefrokoster og firmafester.

Det kan RokokoPosten afsløre efter, at en anonym politisk journalist fra Danmarks Radio har indrømmet, at DR i efteråret 2011 hyrede skuespillerne.

Mere kulørt politik
“På DR kom vi i efteråret 2011 frem til, at det var på tide med en mere kulørt politisk scene. Og så foreslog Ask Rostrup, at vi simpelthen ansatte nogen til jobbet,” forklarer den anonyme kilde.

Valget faldt på teatertruppen Rødblålys, der, kraftigt inspireret af de falske tjenere i Café Kølbert, normalt underholder med falde på halen-politik, uhæmmet kreativt gøgl og meget kedelige taler ved festlige lejligheder.

Urealistisk inkompetence
Afsløringen har sendt chokbølger gennem det politiske Danmark. Politikens kommentator, Peter Mogensen, ærgrer sig over ikke at have gennemskuet bedraget tidligere.

“Set i bakspejlet er det ufatteligt, at vi ikke så det. Det er indlysende, at ingen ægte regering med radikal medvirken nogensinde kunne have opført sig så inkompetent,” siger han.

Borgen er bedre
Erik Svendsen er ph.d. og ekspert i politisk teater ved Københavns Universitet, og han mener heller ikke, at regeringen har leveret en overbevisende præstation.

“De dramatiske kurver virker rodede. Hele underplottet om skattesagen, der ellers tegnede lovende, synes ikke rigtig at drive handlingen fremad, ligesom valget af en tidligere fuldstændig ukendt skuespiller til rollen som SF’s formand også virker bizart,” siger Svendsen og tilføjer, at Borgen efter hans mening leverer en langt mere realistisk skildring af dansk politik.

God præstation i morgen
DR har nægtet at kommentere RokokoPostens afsløringer, men en kanalchef og manuskriptforfatter, der ønsker at være anonym, erklærer, at politisk iscenesættelse er en “legitim måde at arbejde journalistisk på”. Medarbejderen erkender dog, at skuespillet har haltet gevaldigt, men lover, at der kommer en god præstation i morgen.