Foto: Darren Shaw, Freeimages.com

Foto: Darren Shaw, Freeimages.com

En ukendt mand har overraskende fået medhold i sin klage over en afgørelse fra SKAT. En talsmand erkender, at der er sket en fejl og forklarer, at der er tale om forveksling.

Mikael Karøe er 41 år gammel og bor og arbejder til daglig i den australske by Brisbane. Men i november 2011 var han i Varde hos sin stedmor, som han hjalp med at køre et læs haveaffald til storskrald.

Det skulle Mikael dog ikke have gjort. For skjult i en nærliggende busk lå repræsentanter for SKATs særlige udrykningspatrulje til Fremme af Borgerdyd og Økonomisk Samfundssind, der via Interpol og registersamkøring nemt kunne konstatere, at Mikael hverken var momsregistreret eller bosiddende i Danmark.

Vovede indsigelse
Han havde derfor både gjort sig skyldig i sort arbejde og skattesvig, stod der i brevet, som Mikael efterfølgende modtog fra SKAT.

Baseret på et estimat af hvor mange penge myndigheden selv fandt rimeligt, blev Mikael pålagt at betale 538.869 kroner inden 14 dage.

Mikael fandt imidlertid denne afgørelse stærkt problematisk og klagede derfor over SKATs afgørelse.

Ekspert: en uhørt sejr
En banal historie, hvis det ikke var for udfaldet.

For selvom Mikael hverken er statsministerægtefælle, model eller på anden måde kendt fra offentligheden, fik han ikke desto mindre medhold i sin klage.

Over for RokokoPosten erklærer flere skatteeksperter, at noget sådant ganske ikke burde kunne lade sig gøre i henhold til gældende forvaltningspraksis.

“Det er helt uhørt, at en ikke-kendt person uden videre får medhold, og jeg kan simpelthen ikke se, hvordan det kan ske,” siger juraprofessor Per Jespersen og henviser til, at Mikael aldrig er blevet omtalt i et landsdækkende medie eller i familie med vigtige personer.

SKAT beklager forveksling
Da RokokoPosten taler med SKATs pressechef, Dorte Berentsen, erkender hun da også, at noget er gået galt.

“Det er tale om en beklagelig menneskelig fejl i form af en forveksling, hvor en medarbejder troede, at Mikael Karøe var kendt i offentligheden,” siger hun.

“Jeg vil meget gerne understrege, at det er et enkeltstående tilfælde, som ikke vil gentage sig. Fra SKATs side ønsker vi på ingen måde at give almindelige borgere det indtryk, at de kan beholde flere af deres penge,” forsikrer Dorte Berentsen.