Foto: I, Wikipedia

Foto: I, Wikipedia

Rockere og pushere opgiver hashmarkedet og en omsætning på nogle hundrede millioner efter, at deres træskure er blevet slået i stykker af politiet.

“Pepito”, hvis rigtige navn er redaktionen bekendt, var indtil fredag blandt Christianias førende sælgere af hash, pot og skunk. Mens han går rundt i ruinerne af sin salgsbod, der fredag blev slået til pindebrænde af politiet, fortæller han RokokoPosten, at han er kommet alvorligt i tvivl, om kriminalitet faktisk betaler sig.

Et skur fuld af minder
“De her brædder var langt mere end bare en hashbod. Det var et skur fyldt med herlige minder, raidhuer og pølsebakker, hvor jeg sirligt havde skrevet priser per gram eller joint,” siger han.

“Selvfølgelig hjælper det lidt, at jeg har en årlig indtægt på omtrent 1.7 millioner ubeskattede kroner. Men den affektionsværdi, der lå i de krydsfinerplader fra Silvan, som jeg helt selv havde betalt en rumæner ved navn Dorin for at tømre sammen, kan simpelthen ikke gøres op i penge, “siger han og tilføjer, at han dog vil vurdere råmaterialerne til lige knap 1100 kroner.

Efter politiets aktion vil Pepito og flere af hans kolleger nu lægge livet som narkosælgere bag sig.

“Hvis politiet er så vanvittige, at de er villige til at smadre træskure på omtrent to kvadratmeter for at komme hashhandlen til livs, så tror jeg helt ærligt, vi må erkende, at overmagten er for stor. Så kan de jo finde på hvad som helst,” siger han og fortsætter:

“Hvis det er sådan, man skal behandles som kriminel, så må jeg nok sige, jeg er færdig med det liv. Det er simpelthen ikke fair.”

Hashmarked forsvinder
Pepito fortæller, at enkelte af hans kolleger havde overvejet at sprede hashhandelen til parker eller private lejligheder rundt omkring i København, men alle har opgivet planerne af frygt for, at politiet så vil bulldoze parkerne og rive de berørte lejligheder ned.

Fra Københavns politis side er der stor tilfredshed med aktionens udfald, fortæller talsmand Valdemar Eriksen:

“Selvom nedrivningen var forbundet med risiko for både at få splinter i fingrene og træde på søm, var det det hele værd. Fra myndighedernes side vil vi gerne vise, at vi ikke skyr nogen midler for at komme milliardmarkedet for hash til livs ved at sikre, at ingen længere tør sælge.”