Foto: Siebbi, Wikipedia

Foto: Siebbi, Wikipedia

Filminstruktør Thomas Vinterberg tilbyder elevrådsformanden på Langkær Gymnasium, at han kan få noget af instruktørens danskhed, da han alligevel ikke rigtig bruger den til noget. Elevrådsformanden er dog moderat skeptisk.

Danskhed er ikke noget, man bare kan slæbe med ind af døren fra hele verden. Og man kan heller ikke bare få det. Det understregede en skælmsk smilende Martin Henriksen, udlændingefører hos Dansk Folkeparti i DR2’s Debatten torsdag aften.

En udtalelse, der har inspireret dele af venstrefløjen til at foretage en symbolsk gidseltagning af først en intetanende Grundtvig, dernæst en muligvis ontologisk forvirret Prins Joachim. Nu kommer der dog hjælp til den nødstedte Yazdani.

Filminstruktør, britpopfanatiker og lejlighedsdebattør, Thomas Vinterberg ligger nemlig inde med noget danskhed, som han ikke længere skal bruge.

Skal ikke bruge den
”Jeg har haft den her danskhed med mig, mere eller mindre siden jeg blev født. Den var fin nok, da jeg som ungt, søgende menneske havde brug for lidt tid til at finde min rette hylde, men den er efterhånden blevet overflødig. Efter opfindelsen af Fogh, destabiliseringen af hele Mellemøsten og, well, Inger Støjberg, er jeg kommet frem til, at min danskhed ikke længere har nogen værdi,” udtaler en afklaret Thomas Vinterberg.

”Og da jeg nu kan forstå, at en ung mand fra Aarhus står og mangler noget danskhed til sin debattørkarriere, kan jeg egentlig ikke se nogen grund til at jeg går rundt med min danskhed uden egentlig at bruge den til noget. Så den kan han da bare få – kvit og frit, du!” afslutter en manisk grinende Vinterberg, inden han opfordrer Yazdani til at tage kontakt.

”Ja, han ringer sgu bare – ved du hvad, ring til min assistent, så fikser hun det for dig. Det er jeg sikker på.”

Jagten var “vildt klam”
RokokoPosten har efterfølgende taget kontakt til Yazdani med de gode nyheder, som dog modtager tilbuddet med en vis tøven.

”Jeg ved ikke om det er Thomas Vinterbergs danskhed, jeg har brug for lige nu. Når man holder det ene tilbud op mod alle de andre danskhedsbegæringer, jeg for eksempel har fået i kommentarspor på Facebook, er jeg lidt i tvivl om hvorvidt denne danskhed er det rette for mig,” væver Yazdani, inden han uddyber: ”Jeg ved ikke, jeg synes bare den der Jagten var vildt klam.”