Foto: Seagull J, Bigstock

Foto: Seagull J, Bigstock

William Erhardsens otteårsfødselsdag var i virkeligheden en EU-finansieret konference, hvor fødselaren fik en bestyrelsespost i en regionsudviklingsfond i gave uden at vide det. Det fortalte Søren Espersen den overraskede dreng og hans forældre i går.

Søndag den 12. maj fejrede William Erhardsen fra Struer sin otteårsfødselsdag i familiens skød. Eller det troede han i hvert fald. For i går sagde en af familiens venner, folketingsmedlemmet Søren Espersen, til familien Erhardsen, at de i virkeligheden deltog i det, Espersen kalder en spontan EU-konference om korneksport. Det fortæller Williams mor, Berit Erhardsen, til RokokoPosten.

Vidste det slet ikke
“Hvor er det bare spændende, altså! Tænk, at vi virkelig har holdt en EU-konference i vores lille beboerhus, og så vidste vi det slet ikke,” siger hun begejstret og tilføjer:

“Det virkede dog ret meget som en almindelig fødselsdag med boller, lagkage og kakao, men hvad ved jeg? Jeg har jo aldrig været til EU-konference før, og Søren var meget insisterende på, at det hele havde kostet lige knap 140.000 kroner.”

Fik også bestyrelsespost
Men ikke nok med, at beboerhuset dannede rammen om en EU-konference. Søren Espersen fortalte også, at William Erhardsen ved samme lejlighed blev udnævnt til formand for EU-regionspuljefonden KKD-AF1.

“Jeg sagde, at det var rigtig sjovt, at Søren slet ikke havde fortalt, at han havde givet William den post i gave, men Søren lo bare og fortalte, at sådan gjorde man nu engang i EU. Derefter tilføjede han, at sådan en rask purk som William naturligvis skulle have andel i noget så kritisk som EUs regionsudviklingsarbejde, der åbenbart giver adgang til ganske omfattende fradrag og rejsediæter,” forklarer Berit.

Ifølge Berit Erhardsen fortalte Søren Espersen også, at man indenfor EU-systemet ikke så godt kan lide, at folk taler alt for højt om de konferencer, de deltager i. Derfor råder han kraftigt familien til ikke at tale om konferencen med nogen overhovedet og i særdeleshed ikke Ekstra Bladet.