Foto: Creativa Images, Bigstock

Foto: Creativa Images, Bigstock

Det er dejligt at være på stranden. Medmindre du er tyk og klam. Med den rette attitude kan du dog gøre det til en god oplevelse alligevel. Læs her hvordan.

1. Lad være med at glo
Du hader selv, hvis nogen kigger på dig og din enorme krop. Så lad være med at glo på andre. De hader det nemlig også, og det får dem til at se underlige ud i ansigterne, når de opdager, at du kigger. Det skyldes ubehaget ved at blive gloet på, men fordi du lider af mindreværdskomplekser, vil du tolke det, som om de synes, du er klam at se på. At undlade at se på andre har desuden den fordel, at du ikke opdager, hvis nogen glor på dig.

2. Vælg det rette badetøj
Der er intet værre end at komme til stranden og opdage, at man har taget vinterjakken og gummistøvlerne med i stedet for badedragt, badebukser eller bikini. Så tjek, at du får det rigtige med. Tjek også, at størrelsen passer. Er det for småt, gnaver det i huden. Er det for stort, falder det af, når du bader. Hvordan tøjet ser ud, er derimod ligegyldigt. Du er så klam, at du lige så godt kan fokusere på, om tøjet er behageligt, i stedet for om det er pænt.

3. Bliv væk, hvis det regner
Ja ja, det er dejligt at være på stranden. Men da ikke, hvis det regner. Så væbn dig med tålmodighed og vent til en dag, hvor det er dejlig varmt solskinsvejr. Husk også at drikke rigeligt med væske. Hvis du fryser eller dehydrerer, er det jo umuligt at have det godt med at være tyk og klam på stranden.

4. Vær typen, der elsker stranden
Det er fint med al den fokus på, at der også skal være plads til klamme, tykke mennesker på stranden. Men det er ikke ensbetydende med, at tykke og klamme mennesker skal tvinges til at elske stranden. Bliv hjemme med god samvittighed, hvis du bare ikke elsker sand og saltvand.

5. Få fingeren ud af navlen
Sidst, men ikke mindst er det vigtigt ikke at blive navlepillende. Du er tyk, du er klam, og det gør dig trist at tænke på. Så lad være med det. Husk på, at du faktisk er den eneste, der for alvor går op i, hvor tyk og klam du er. De få, der eventuelt kunne finde på at kigge med mishag på din tykke, klamme krop, er mennesker med lavt selvværd, som bilder sig ind, at det løser sig af at se ned på mennesker med meget fedt på kroppen. Alle andre er ligeglade. Det burde du også selv være.