Foto: www.BillionPhotos.com, Bigstock

Foto: www.BillionPhotos.com, Bigstock

Uddannede læger skal på få uger oplære kendisser i at udføre vanskelige operationer, der skal klares foran et spændt publikum. En overlevende patient giver bonuspoint i denne nyfortolkning af Vild med dans.

“Det var rigtig flot! Der var næsten ikke noget blod. Otte point!”

Den charmerende og karismatiske overlæge Jens Skibby løfter et skilt med et ottetal til højlydte klapsalver fra publikum. De er helt vilde med den kendte dansker, der lige har udført en ballonoperation på en person med blodprop i hjertet, kun let assisteret af hjertekirurg Ane Gaarde Hansen.

“Ja, det var da ikke så svært. Jeg skulle jo bare indføre et kateter og havde knap nok brug for skalpellen,” griner kendissen, hvis navn RokokoPosten har lovet ikke at afsløre.

Interesse for kirurgi
TV 2s nye program Vild med skalpel får nemlig først premiere til december, og indtil da foregår optagelserne i det skjulte. Det er dog ingen hemmelighed, at underholdningsprogrammet, hvor ti par, en kendis og en kirurg, skal dyste om at udføre de flotteste og sværeste operationer, er stærkt inspireret af Vild med dans.

“Vi har haft stor succes med det program, men ønsker ikke at hvile på laurbærrene. Sundhed fylder rigtig meget i danskernes hverdag, og det vil vi gerne sætte fokus på med Vild med skalpel. Her kan parret kun få ti point, hvis patienten overlever uden men,” fortæller programchef Ulla Riehl og tilføjer, at hun håber, at programmet vil inspirere især unge til at interessere sig for kirurgi.

“Vi så jo et kæmpe boom af danskere, der pludselig ville lære at danse vals, foxtrot og jive, da Vild med dans dukkede op; forhåbentlig kommer der et lignende indryk på landets medicinstudier.”

Desværre mistet ben
På scenen er et nyt par dukket op: en kendt sportsudøver og ortopædkirurg Bent Møller Jensen, der sammen skal fjerne en svulst fra patientens højre ben.

Efter flere timers intens aktivitet, der ifølge Ulla Riehl vil blive klippet sammen til et par spændende minutter, er svulsten væk. Desværre har patienten også mistet benet, og det kan dommerne ikke lide.

Jens Skibby både formaner og opmuntrer, idet han løfter skiltet med kun to point:

“Man må ikke skære for dybt! Men det husker du næste gang.”

Vild med skalpel får premiere på TV 2 den 3. december.