Foto: Aureliy Movila, Freeimages.com

En indsigtsfuld og vittig kommentar til en aktuel politisk sag led lørdag aften druknedøden i Facebooks nyhedsstrøm.

Et nuanceret og velargumenteret debatguldkorn dukkede lørdag aften op i nyhedsstrømmen på Facebook, hvor det efter kort tid mistede fodfæstet og druknede i nyhedsstrømmen, som på det tidspunkt var stærkt oppisket af et stort antal mennesker, der vanen tro skændtes om ligegyldige ting.

Optaget af feminismedebat
En gruppe Facebook-venner, der befandt sig ved ulykkesstedet, indrømmer, at de ikke opdagede det begavede og tankevækkende guldkorn, da de var optagede af en diskussion om sexisme.

“Jeg måtte bruge lang tid på debatten, fordi folk ikke forstod, hvor forkert og sexistisk de opførte sig. De mente bare, at jeg overreagerede,” siger 34-årige Merethe Andersen fra Kokkedal, der var i gang med at skrive sit 254. polemiske indlæg og derfor overså, at guldkornet drev forbi.

Heller ikke Merethes Facebook-ven, Anders Bille, opdagede noget.

“Merethe mente, at det var sexistisk, at Ole (Mortensen, der skrev opdateringen, red.) kaldte en unavngiven jægersoldat for ‘han’. Og så påstod hun, at det forstærkede sexismen, at vi sagde, at jægersoldater oftest er mænd. Det kunne jeg ikke bare ignorere, så jeg havde ikke tid til at bemærke, om der foregik noget konstruktivt i nærheden,” beklager han.

Svært med det vigtige
Anders Bille tilføjer, at han i det hele taget synes, det er svært at finde noget vigtigt på Facebook.

“Jeg hørte bagefter, at der var tale om en saglig og koncis, men samtidig vittig kommentar til debatten om, hvordan vi håndterer unge muslimer, der vender hjem efter at have været i krig for islamister. Den kunne have oplyst mig om aspekter, jeg ellers ikke forstår,” indrømmer han og tilføjer, at han interesserer sig mere for spydige og religionsfjendtlige oneliners, der skærer alle muslimer over en kam.

Merethe Andersen bedyrer, at hun altid har øjnene åbne for gode og saglige indspark til den offentlige debat.

“Desværre er der bare så mange, som skriver virkelig tåbelige og forkerte ting, som man så bliver nødt til at bruge tid på i stedet. Hvis de lod være med det, kunne man måske få mulighed for at koncentrere sig om det, der virkelig betyder noget,” slutter hun.