Foto: Jebulon, Wikipedia

Efter at være blevet jaget væk fra Blågårds Plads ser det ud til, at Rasmus Paludans modstandere får held med at spærre ham inde på en fæstning på en næsten øde ø.

Efter en lang række voldelige moddemonstrationer ser det ud til, at den islamkritiske partiformand og provokatør Rasmus Paludan er færdig med at agitere for et stort publikum på landets gader og stræder. Fremover må han nøjes med at tale for få hundrede mennesker og enkelte tv-kameraer spærret inde på en voldgravsomkranset fæstning i Københavns centrum.

Moddemonstrant: En monumental sejr
Det sker efter, at mere end 12.000 mennesker har skrevet under på, at de ønsker den kontroversielle partiformand deporteret til et fæstningsanlæg på den såkaldte Slotsholm i udkanten af det centrale København.

Ifølge en anonym deltager i de optøjer, der drev Paludan ud af Nørrebro, er der tale om en enorm sejr.

“Havde det ikke været for vores aktion, ville tusinder af mennesker, som nu har skrevet under på, at Paludan skal deporteres til borgen, aldrig nogensinde have opdaget ham. Så havde han blot været en mand, der fik lov til at sige rabiate og racistiske ting i fuldstændig ubemærkethed,” siger den anonyme aktivist og fortsætter:

“Hvis vores strategi lykkes, kommer Rasmus Paludan til at være spærret inde i et lille, lukket ekkokammer, hvor den eneste måde, han kan kommunikere til omverdenen på, bliver gennem massemedier og partilederrunder.”

Paludan: Jeg er meget skræmt
Rasmus Paludan fortæller, at han er “meget skræmt” ved tanken om at blive lukket inde på fæstningen.

“Jeg håber meget, at det ikke lykkes mine modstandere at deportere mig til Christianshomoborg ved at give mine aktioner mere opmærksomhed. Det ville virkelig pine mig voldsomt at skulle nøjes med at tale med folk fra en eller anden gammel talerstol. Så hvis man virkelig vil mig det ondt, kan jeg kun opfordre dem, som hader mig intenst, til at lave vildt meget ravage ved mine demonstrationer fremadrettet,” siger han og tilføjer animeret noget om ludere, bøger og bacon.