Tidligere kom det frem, at kulturminister Uffe Elbæk ikke ejer et fjernsyn. Nu kan RokokoPosten afsløre, at han også er bøsse. Elbæk selv benægter dog. Det er fuldstændig som Borgen i søndags.

RokokoPosten er kommet i besiddelse af særdeles solid dokumentation for, at kulturminister Uffe Elbæk er bøsse. Men Elbæk er tydeligvis ikke parat til at være åben om dette forhold:

“Det var dog absurd,” griner han. “Det har jo aldrig været en hemmelighed, så hvordan skulle det kunne være en afsløring?”

Men RokokoPostens reporter bider ikke på kulturministerens forsøg på at tale udenom:

– Uffe Elbæk! Du bor jo sammen med en mand, og jeres hjem er fyldt med udstoppede dyr – sågar en havmåge. Det tyder jo ikke ligefrem på, at du er hetero, vel?

Igen får RokokoPosten ingen indrømmelser fra kulturministeren:

“Min mand og jeg har ganske rigtigt masser af udstoppede dyr i vores hjem. Også en havmåge. Men jeg kan ikke se, hvordan det skulle have forbindelse til vores seksualitet?”

Foretrækker mandlig chauffør
Den udstoppede havmåge er dog ikke det eneste bevis på kulturministerens homoseksualitet. I sidste uge kritiserede statsminister Helle Thorning-Schmidt nemlig det forhold, at de fleste af ministeriernes chauffører er mænd. Hun talte for ansættelse af flere kvindelige chauffører.

Her bemærkede flere radikale folketingsmedlemmer, der sad ganske tæt på Uffe Elbæk, at han rynkede panden og blev fjern i blikket.

– Vil du afvise, at din uvilje mod forslaget skyldes, at det ville gøre det umuligt for dig at have sex med din chauffør?

Uffe Elbæk svarer ikke. Faktisk ligner han en, der helst vil dreje om på hælen og gå – så ubehageligt er det for ham at blive konfronteret med sandheden.

– Uffe Elbæk! Helle Thorning vil have flere kvindelige chauffører, og i Borgen i søndags så vi jo, hvad I ministre laver med jeres chauffører. Hvordan vil du bortforklare den sammenhæng?

Kan ikke se sig selv i øjnene
Det er tydeligt, at kulturministeren er på glatis. Han står længe og virrer med hovedet og sukker dybt. Han er busted, men forsøger ihærdigt at smyge sig udenom:

“Jeg kan af gode grunde ikke se mig selv i øjnene uden et spejl, så jeg skal ikke kunne sige, om mit blik så fraværende ud. Men jeg kan forsikre dig om, at jeg er helt ligeglad med, om min chauffør er mand eller kvinde. Vedkommende skal køre min ministerbil – ikke have sex med mig.”

Konklusionen er klar. Der er intet at stille op. RokokoPostens solide dokumentation preller af på kulturministeren. Og selvom det drejer sig om rigets sikkerhed, udtaler statsminister Helle Thorning-Schmidt, at hun ikke vil blande sig i sine ministres seksuelle observans.

RokokoPosten er også kommet i besiddelse af information, der tyder på, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er heteroseksuel. Vi har dog endnu ikke kunnet bekræfte rygterne.