Foto: U.S. Marine Corps / Lance Cpl. James J. Vooris, Wikipedia

Foto: U.S. Marine Corps / Lance Cpl. James J. Vooris, Wikipedia

Islamisk Stat er helt med på at brænde hele lortet ned hvert syvende år — eller oftere.  En talsmand for organisationen fortæller, at man har stor erfaring med at disrupte og gerne bidrager konstruktivt til regeringens nye råd.

Ahmad al-Danesi har været en aktiv del af Islamisk Stat de sidste to år og står for organisationens kommunikation i Skandinavien.

Selvom hans primære budskab til nordeuropæerne er, at de enten skal tilslutte sig kampen for kalifatet, leve en tilværelse i underkastelse eller dø, er han dog også interesseret i at bidrage konstruktivt til dansk indenrigspolitik, understreger han.

Han mener, at mange af organisationens erfaringer med fordel kan anvendes i regeringens nyoprettede Disruptionråd, som det er oplagt, at Islamisk Stat bliver repræsenteret i.

Gode til at tænke ud af boksen
“Når det kommer til disruption i praksis, tvivler jeg på, at nogen har lige så megen hands-on erfaring med fundamentalt at nedbryde gamle strukturer og erstatte dem med nye, som vi har,” siger al-Danesi og fortsætter.

“Rigtig mange ser Islamisk Stat som en bagudskuende organisation. Men der overser de, at Islamisk Stat faktisk har formået på innovativ vis at tænke ud af boksen og uden fremtidsangst arbejde hen mod et samfund, hvor alt fra retsvæsen, infrastruktur og beskæftigelsespolitik er radikalt gentænkt i forhold til tidligere.”

Desuden mener al-Danesi, at organisationen kan komme med værdifulde input til, hvordan man forbereder sig på en grøn omstilling.

“Mange af vores medlemmer har omfattende erfaringer med, hvordan man praktiserer fuldstændig CO2-neutral simple living. De ved eksempelvis, hvordan man undlader at tære på naturens ressourcer ved at undvære rindende vand, elektricitet og internet i lange perioder,” siger han.

Gode til at brænde ting ned
Ahmad al-Danesi fortæller også, at han er helt på linje med andre medlemmer af rådet, der opfordrer til, at man med indianere som forbillede brænder “hele lortet ned” og starter forfra med jævne mellemrum.

“Hvis man vil arbejde med kreativ destruktion som metode, tror jeg, at vores CV er bedre end nogen andres, måske med undtagelse af Hitler. Hvis man ser på Palmyra, har vi jo smadret både byen og en lang række antikke monumenter over flere omgange på blot to år. Det er et niveau af disruption, som jeg ikke tror, at hverken Comanche-, Navajo- eller Siuox-stammerne kan konkurrere med,” fortæller han stolt og understreger, at Islamisk Stat har omfattende ekspertise at trække på, når det kommer til den praktiske destruktion af tidligere strukturer via ild, eksplosiver eller skydevåben.