“Jeg mener jo ikke noget ondt med det.” Sådan forklarede Martin Henriksen den smiley, der fulgte efter hans hadefulde kommentar til en Facebook-diskussion om homoseksuelles rettigheder.

“Føj, dit klamme negersvin, du kan sikkert godt lide at få den bagi af dine pædofile bøssevenner! Men pas på, jeg ikke kommer og smadrer dig en dag! :-)”

Sådan reagerede Martin Henriksen på en Facebook-diskussion, der omhandlede LGBT-diskrimination i østeuropæiske lande og efterfølgende kom ind på kirkelig vielse af homoseksuelle i Danmark.

Henriksen er nemlig stærk modstander af sidstnævnte og mener, at bøsser og lesbiske generelt har for stor indflydelse i samfundet, ligesom han heller ikke bryder sig om mennesker af afrikansk eller mellemøstlig afstamning.

“Men derfor kan man jo godt være høflig og rar, når man taler sammen,” mener den 26-årige studerende, der ofte inkluderer op til flere glade eller ironiske smileyer i sine Facebook-kommentarer.

Sig din mening med respekt
“I de sidste par år har jeg været meget aktiv i forskellige debatter og er stor tilhænger af, at man taler pænt og ordentligt til hinanden. Ofte kammer diskussionerne over i negativitet og had, som man jo slet ikke kan bruge konstruktivt. Selvfølgelig skal man sige sin mening, men husk at have respekt for din modstander,” uddyber Martin Henriksen.

Jacob Bøgh, den unge homoseksuelle mand, som Martins kommentar var rettet imod, forstår godt behovet for en god tone i diskussionen.

“Der er ingen tvivl om, at Martin har stærke og ikke altid helt forståelige holdninger – fx stammer jeg ikke fra Afrika, men er halvt indisk. Dog har jeg respekt for, at han med sine smileyer signalerer, at vi på trods af vores uenigheder dybest set vil hinanden det bedste,” forklarer Jacob.

Supergod dialog
Martin Henriksen har siden refereret sit interview med RokokoPosten på sin egen Facebook-side og tilføjet følgende kommentar:

“Supergod dialog med Jacob, der åbenbart ikke er nigger, men en slags gul. Selvom hans samfundsnedbrydende analsex frastøder mig, er vi helt enige på et punkt: Bare fordi jeg arbejder for, at perverse mennesker som ham skal have færre rettigheder end os andre, betyder det ikke, at vi ikke kan tale fredeligt og fornuftigt sammen. ;-)”