Foto: vladek, Bigstock

Foto: vladek, Bigstock

Bandidos’ interne undersøgelse konkluderer, at der har været “helt uacceptable og kedelige forhold omkring vores filial i Hvidovre”. 

Rockergruppen Bandidos har udsendt en pressemeddelelse, hvor hovedpunkterne fra deres interne undersøgelse vedrørende hvidvask bliver præsenteret.

“Bandidos har åbenlyst ikke levet op til sit ansvar i denne sag. Det er skuffende og uacceptabelt, og vi beklager over for alle vores interessenter – ikke mindst vores kunder, medlemmer, medarbejdere og samfundet generelt. Vi anerkender, at vi har en opgave i at genvinde deres tillid,” skriver Bandidos’ talsperson, Djarnis, i meddelelsen.

Filial brugt til potentiel hvidvask
Det var RokokoPosten, der i marts sidste år afslørede, at Bandidos’ filial i Hvidovre i flere år blev brugt til potentiel hvidvask af millioner af kroner samt salg af hash og hælervarer. Siden er flere afsløringer kommet til. Efterfølgende har Bandidos taget initiativ til at foretage en undersøgelse af rockergruppens interne forhold.

Undersøgelsen, der er udført af bestyrelsens eget advokatfirma, Hjuul & Sthejle, har trods lang tids arbejde ikke kunnet afdække, hvor mange millioner kroner i mistænkelige transaktioner der er røget igennem gruppens klublokale på Kirkevej.

Mange tusinde kunder er undersøgt, og rockergruppen noterer, at blandt 620 specifikt undersøgte kunder fra Københavns Vestegn er “langt størstedelen fundet mistænkelige”.

Kedelige forhold i Hvidovre
“Det står klart, at problemerne relateret til filialen i Hvidovre var betydeligt større, end vi oprindeligt forventede, da undersøgelserne blev igangsat. Konklusionerne fra undersøgelserne viser nogle helt uacceptable og kedelige forhold omkring vores filial i Hvidovre, og også at en række kontroller i koncernen ikke fungerede godt nok,” skriver Bandidos.

Rockergruppen oplyser, at undersøgelsen har omfattet 1500 kunder, 1200 dokumenter og mere end 8000 e-mails. Syv medarbejdere har arbejdet fuld tid med undersøgelsen.

Adspurgt om, hvorvidt han tror, man kan spise pressen af med sådan en gang søforklaringer, og hvorvidt han tror, myndighederne lade dem slippe af sted med det, svarer Djarnis:

“Ja.”