Foto: slexp880, Bigstock

Foto: slexp880, Bigstock

Det var ikke så meget frygt for corona som frygten for at få en bøde, der for præcis et år siden fik den 54-årige fodermester Klaus Mikkelsen til at gå med mundbind. Et mundbind, han ikke har skiftet ud siden. 

De hvide snore er misfarvede, og metalafstiveren er bøjet som en harmonika. Men ellers er der intet galt med det mundbind, som Klaus Mikkelsen ifører sig på vej ind i SuperBrugsen i Vrå.

“Jeg ryddede op, og så fandt jeg ni ubrugte mundbind og en kvittering, der var præcis et år gammel. Det betyder, at det mundbind, jeg siden har haft liggende i jakkelommen, er præcis et år gammelt,” siger han og lyser op i et smil.

Kendt for sin sparsommelighed
Den 54-årige fodermester er i omgangskredsen kendt for sin sparsommelighed. Derfor kommer det ikke som nogen overraskelse for hans hustru, den 51-årige Karen Mikkelsen, at Klaus har gået med samme mundbind i et år.

“Ja, Klaus er jo ikke sådan en, der skifter tøj ofte. Han går i den samme vindjakke året rundt, og så har han vel bare haft det liggende i lommen.”

Selv om Klaus Mikkelsen betegner store dele af corona-indsatsen som noget “pullerværk”, har han ikke alene troligt brugt mundbind, når det var påkrævet. Han var også den første person i landsbyen Vrå og muligvis den første person i hele Hjørring Kommune, der begyndte at gå med mundbind.

Klaus Mikkelsen har været vant til at iføre sig beskyttelsesudstyr, herunder mundbind, når han i forbindelse med sit job som fodermester har besøgt besætninger på gårde.

“Jeg kunne godt se, hvor det bar hen, så man kunne jo lige så godt komme i gang,” udtaler Klaus og tilføjer, at det sådan set ikke var, fordi han frygtede coronasmitten, at han var hurtig til at få mundbindet på.

“Men jeg skulle sateme ikke risikere at få en bøde.”

Sådan lugter et menneske
Adspurgt om det ikke er ulækkert at ånde i det samme mundbind i et helt år, svarer Klaus afvisende:

“Jeg børster mine tænder hver morgen. Det er da ikke, fordi jeg synes, det er rart at gå og lugte til mig selv, men det er nu engang sådan, et menneske lugter.”