Foto: First one stock, Bigstock

Veganere, 5G-modstandere og Radio24syv-værter er storfavoritter ved det kommende danmarksmesterskab i onlinedebat, der netop er blevet anerkendt som støtteberettiget e-sport af Dansk Idrætsforbund. 

De fleste under 30 år kender det danske elitehold i Counter-Strike, Astralis, hvis evner med mus og keyboard har gjort dem til globale superstjerner inden for den stadig mere populære disciplin e-sport.

Nu skal man imidlertid vænne sig til, at e-sport ikke domineres af mænd først i 20’erne, der skyder hinanden i hovedet virtuelt, men at dens felt udvides med midaldrende mænd og kvinder, som bruger deres tid på ophedede fejder på sociale medier.

Dansk Idrætsforbund har netop anerkendt onlinedebat som en officiel og støtteberettiget idrætsgren. Det betyder, at der allerede til efteråret vil blive kåret danmarksmestre i onlinedebat for hold, hvor en række af landets mest kendte debattørfraktioner allerede har meldt deres deltagelse.

Radio24syv-værter favoritter
Martin Jakobsen har i mange år luret på andres profiler på Facebook og er dermed ekspert i at se folk skændes på sociale medier. Ifølge ham bliver kampen om danmarksmesterskabet benhård.

“Der er ingen tvivl om, at Radio24syvs hold af utilfredse værter er storfavoritter. Udsigten til at miste offentlige støttekroner har fået selv borgerlige værter helt frem i skoene, så de er i sjældent overlegen kampform. Man skal imidlertid ikke underkende veganerne, som nok ikke er lige så blodtørstige, men ikke desto mindre særdeles aggressive og klar på at slå hårdt med voldsomme folkedrabsmetaforer og billeder af nuttede dyr,” siger han og fortæller, at et tredje debattørhold kan vise sig at være en dark horse i kampen om mesterskabet.

“Jeg vil opfordre alle til at holde øje med modstanderne af 5G-teknologi, der i den grad har markeret sig på det seneste og højst overraskende overhalet vaccinemodstanderne som de mest markante inden for troen på udokumenterede sygdomme som resultat af teknologiske fremskridt. De har et imponerende aktivitetsniveau, og jeg tror, man kan forvente sig rigtig meget af dem af fremover.”

Clement Kjersgaard bliver landsholdstræner
Når danmarksmesterskaberne er overstået, vil Dansk Idrætsforbund sammensætte et landshold af de bedste onlinedebattører, som cheftræner Clement Kjersgaard skal prøve at få helt i top i internetdebattens internationale superliga.

“Danmark har en enorm talentmasse inden for kværulanteri, som jeg ser et virkelig stort potentiale i. Såfremt de kan undgå at udmatte hinanden med infights uden for turneringerne, vil jeg tro, at vi har rigtig gode muligheder for en topplacering til VM,” siger han.