Foto: Ankara, Wikipedia

IT-specialisten Stein Bagger skal stå for udbetalingen af midler fra satspuljen. Bagger afløser en betroet superbruger af Socialstyrelsens IT-systemer, som på mystisk vis er forsvundet.

Efter at Socialstyrelsen i de seneste dage har været ude af stand til at lokalisere en betroet medarbejder, der er superbruger af styrelsens IT-systemer, har ledelsen valgt at finde en afløser til stillingen. Den 51-årige IT-specialist Stein Bagger skal varetage udbetaling og administration af satspuljemidlerne, oplyser Socialstyrelsen til RokokoPosten.

Socialstyrelsen udtaler, at de er meget begejstrede over at have fundet en afløser til det vigtige arbejde med så kort varsel.
”Det kræver en helt særlig sammensætning af kompetencer at kunne forestå så kompliceret et system, hvor penge skal flyve rundt mellem konti, så ingen har noget som helst overblik over, hvor pengene ender,” udtaler pressetalsmand i Socialstyrelsen Tina Jensen.

Ifølge Tina Jensen er Stein Baggers erfaringer fra IT-branchen og hans evne til at charmere folk en stor fordel i hans kommende stilling.

“Hvis man skal administrere et system, der er så komplekst, at ingen opdager, at der mangler 111 millioner kroner, kræver det nogle meget kafkaske kompetencer. Der er Baggers erfaring med svært gennemskuelige systemer et stort plus,” uddyber hun.

Bagger: Et skridt op ad karrierestigen
Hovedpersonen selv er glad for sin nye stilling, som han betragter som et skridt op ad karrierestigen.

“Det er en meget spændende udfordring og en stilling, hvor jeg virkelig får mulighed for at udvikle mine evner inden for administration af kompleks it-infrastruktur og finansielle dispositioner,” siger Stein Bagger, der anerkender, at det nye job i Socialstyrelsen stiller store krav.

“I mit tidligere arbejdsliv har jeg hovedsageligt skullet overbevise Danske Bank om det fornuftige i mine transaktioner. Selvom jeg selvfølgelig er stolt af mit CV, er det jo ingen kunst at overbevise dem om, at alt er i den skønneste orden,” udtaler Bagger, der nu skal bearbejde Børne- og Socialministeriet samt Rigsrevisionen.

“Jeg er den rette mand til at overbevise offentlige myndigheder om fornuften i en særegen struktur for formuepleje,” slutter han.