Foto: photostock10, Bigstock

En rask invasion af et mellemøstligt land ryster gutterne eller pigerne sammen, inden de skal mødes på den store dag. 

“Og så er der beauty-behandling bagefter!”

Premierløjtnant Anna Jensen gennemgår detaljerne over for Lotte og hendes bedste veninder. Gruppen sidder i et Hercules-fly på vej mod den syriske by Idlib, hvor de skal fejre polterabend med en rask lille angrebskrig, inden Lotte skal giftes med barndomskæresten Anders.

“Først springer vi ud med faldskærm i et øde område og snupper en Aperol Spritz. Så tager Anna os på en lille tur rundt i byen, hvor vi skal rekognoscere, hedder det vist, og skyde lidt med automatvåben. Man kunne vælge en pakke, hvor man bryder ind i et compound, der er mistænkt for at skjule Islamisk Stat-krigere, men det havde vi ikke råd til,” forklarer Benedicte, der har været med til at arrangere dagen.

Handler bare om at hygge sig
“Nej, og nogle gange kan det altså også gå amok med de polterabender, hvor alt skal være så dyrt som muligt med artilleri og klyngebomber. I sidste ende handler det jo bare om at hygge med vennerne,” fortsætter Signe, der har stået for at købe drinks og hyre en lokal stripper og selvmordsbomber.

Lotte og venindernes dag er blot én ud af en række danske polterabender, der er baseret på en angrebskrig i et mellemøstligt eller afrikansk land, og som bliver arrangeret af festfirmaet Boom.

“Man kan køre retrostilen med en invasion af Irak eller Afghanistan, være helt opdateret med en tur til Syrien eller endda Yemen eller gå den lidt mere alternative vej og blive smidt ud med faldskærm over Libyen eller Mali,” forklarer Martin Høng, stifter af Boom, og tilføjer, at de fleste danskere foretrækker en polterabend i Irak eller Afghanistan.

Syrien er marked i vækst
“Det er ligesom det, man kender, så dem sælger vi rigtig mange af. Men Lottes veninder valgte vores helt nye Idlib-pakke, og Syrien er helt klart et polterabendmarked i vækst.”

Efter en rekognosceringstur skal veninderne installeres i et YPG-safehouse og præsenteres for en række spændende kurdiske retter. Natten tilbringes i soveposer og byder måske endda på en lille overraskelse.

“Det hedder jo en krig, så hvem ved, om der ikke kommer en gruppe fra Hay’at Tahrir al-Sham forbi, som pigerne skal forhandle med og måske endda får lov at skyde på,” lokker Martin Høng.