Foto: Kosolovskyy, Bigstock

Vi skal holde køn og sex ude af børneværelset, mener partiets ligestillingsordfører og opfordrer legetøjsfirmaer til at undgå LGBT-relaterede budskaber i deres produkter.

Knap er Pride løbet af stablen, før arrangementet møder heftig kritik. Denne gang fra Dansk Folkeparti, der mener, at den forgangne uges store fokus på seksuelle og kønsmæssige minoriteter er gået for vidt.

“Jeg var inde i et supermarked for at købe en gave til min niece, og pludselig ser jeg LGBT-budskaber over det hele: farvekridt, farveblyanter, modellervoks. Det hele er præsenteret som regnbuer, selv klodserne til de helt små børn. Det er sygt!” siger DF’s ligestillingsordfører, Karina Adsbøl, og understreger, at hun går fuldt ind for homoseksuelles rettigheder.

Købte Beauty Queen Astronaut Barbie
“Voksne mennesker må indrette sig, som det passer dem, og jeg har tidligere gjort meget for at forhindre stigningen i hadforbrydelser mod seksuelle minoriteter. Men det skal ikke ind i børneværelset!”

Karina Adsbøl fortæller, at hun brugte en hel time på at finde neutralt legetøj, fordi LGBT-regnbuen havde sneget sig ind overalt.

“Jeg endte med at købe en Beauty Queen Astronaut Barbie, fordi den i det mindste ikke vil give min niece et helt forskruet billede af, hvad livet går ud på.”

Farvekridt i beige og koksgrå
Hun og Dansk Folkeparti vil herefter opfordre legetøjsproducenter til at undgå LGBT-relaterede budskaber i deres produkter.

“Indtil videre skal der blot lyde en venlig opmuntring: Ikke alt behøver handle om bøsser, lesbiske og så videre. Man kan fint præsentere små børn for et udvalg af farvekridt i nuancer som beige, kit, offwhite og koksgrå samt de naturlige drenge- og pigefarver: blå og lyserød. På den måde lærer de, at den traditionelle familiestruktur trods alt er det, som vores samfund er baseret på,” siger ligestillingsordføreren, men tilføjer, at partiet også gerne giver private virksomheder mere konkrete incitamenter til at fokusere på den heteroseksuelle kernefamilie.

“Man kunne fx give firmaer som Bauhaus, Silvan og jem & fix nogle skattefradrag, gøre det endnu nemmere for store familiebiler at komme til Ikea eller fjerne alle former for afgifter på kul og avanceret grilludstyr.”