Foto: Steindy, Wikipedia

Efter at sidste superliga-runde endnu engang var præget af en række fejlkendelser, griber Divisionsforeningen ind.

I fremtiden bliver der ingen grund til at brokke sig over dommeren på de danske superligastadioner. Efter at have evalueret dommerpræstationerne i 3F Superligaen i løbet af efteråret har Divisionsforeningen nemlig besluttet sig for at finde en anden løsning fra starten af foråret.

Her vil de velkendte mænd med headset og fløjter være fortid og blive erstattet af Radio- og tv-nævnet, der vil dømme opgørene i landets bedste fodboldrække.

I stand til at frikende sig selv
“Vi har vurderet, at dommerpræstationerne i 3F Superligaen samlet set er under det forventede,” siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til RokokoPosten og uddyber, at på en skala fra 1-8 vil superligadommerne samlet set få 3 point for deres præstation.

“Til gengæld har vi set, at Radio- og tv-nævnet er i stand til at træffe hurtige beslutninger. Samtidig har de vist sig i stand til at frikende sig selv for fejl, selv når disse er åbenlyse, så for os at se passer de perfekt til at overtage dommertjansen,” uddyber Claus Thomsen.

Det er blevet kritiseret, at økonomi i fremtiden vil være en faktor for dommerne, så klubber med et lavt spillerbudget vil have større chancer for at få et straffespark. Økonomi vil dog ikke være det kriterium, der vægter højst, lover Claus Thomsen.

Billigt straffespark med Messi
“Det vil betyde mere for afgørelser om, hvorvidt et mål skal underkendes for offside eller ej, om klubben for eksempel har udleveret et organisationsdiagram til dommeren inden kampen eller har fortalt dommeren, hvordan de vil være i stand til at score mål i fremtiden,” siger Claus Thomsen.

Han fortæller også, at klubber kan få ekstra point fra dommerne, hvis de fortæller om, hvilke spillere de i fremtiden kunne overveje at hente.

“Det er klart, at hvis Randers siger ‘vi vil gerne skrive kontrakt med Messi’, så spærrer dommerne lige øjnene op en ekstra gang, og så får Randers nok et billigt straffespark i næste kamp som belønning.”

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Radio- og tv-nævnet, da formand Caroline Heide-Jørgensen af princip ikke giver interviews. I en skriftlig kommentar meddeler hun dog, at hun glæder sig til opgaven og vil give sig selv 8 point som dommer.