Foto: Dmitry2016, Bigstock

Foto: Dmitry2016, Bigstock

Det kan godt være hårdt for blodtrykket at diskutere med andre på Facebook. Heldigvis har 53-årige Lena Skiblund den helt rigtige måde at håndtere debatter med barnlige idioter, som er under hendes niveau. 

“Der er rigtig mange, der nægter at lytte til fornuft. Heldigvis er jeg hævet over dem og kan modsat de fleste andre finde ud af at trække vejret dybt og gå en tur i haven i stedet for at svare igen, som om jeg gik i børnehave.”

53-årige Lena Skiblund, der til dagligt arbejder som lægesekretær, bruger en stor del af sin fritid på at diskutere samfundsaktuelle emner med andre Facebook-brugere på danske nyhedsmediers sider. Til tider går bølgerne højt, og så er der brug for, at man kan trække vejret dybt og opføre sig voksent.

Vigtigt at udtrykke sig kortfattet og klart
Gennem årene har Lena Skiblund forfinet sin debatstil og ser det nærmest som en kunstart. Erfaringerne har lært hende, at det er vigtigt at udtrykke sig kortfattet og klart, for hvis man væver for meget, risikerer man at blive misforstået.

“Der er mange, som prøver at gøre sig kloge ved at skrive lange kommentarer, hvor de nævner eksperter og alt muligt,” siger hun og forklarer, at det tit er 25-årige barnerumper, som sikkert ikke engang kan finde ud af at vaske deres eget tøj.

Den slags mennesker har brug for at blive pillet ned, og derfor vælger Lena Skiblund ofte at svare dem med et kortfattet “sludder!” eller “du skal vist have skolepengene tilbage”.

Desværre forstår mange ikke, at når en ældre og klogere kvinde siger sådan, bør man indse, at man er galt på den. I stedet vælger mange at forsvare sig selv, og så kører det helt af sporet.

Ter sig som aber
“Nogle spørger, hvad man bilder sig ind, som om det er min skyld, at de ikke kan opføre sig ordentligt. Andre skriver alenlange, fornærmede svar. Ofte blander andre sig og ter sig som en flok aber. I den slags situationer vælger jeg ofte at holde et spejl op foran dem ved at poste en GIF, som forestiller en abe, der hopper rundt,” siger Lena Skiblund, der erkender, at det nogle gange kan være svært at bevare roen.

Når det sker, er hun heldigvis voksen nok til ikke at lade sine frustrationer gå ud over andre. I stedet går hun en tur i haven, dufter til roserne eller lytter til naturens lyde, mens hun trækker vejret dybt og minder sig selv om, at det er godt, at der findes mennesker som hende.

“Inden da skriver jeg selvfølgelig: Nu går jeg en tur i haven, det skulle du tage at prøve. Så lærer de forhåbentlig at opføre sig voksent.”