Foto: Flogel, Bigstock

Foto: Flogel, Bigstock

“At man kun går efter de meget få islamister, som også er nazister, er en stor tillidserklæring, som vi takker Søren Pape Poulsen for,” siger flere islamistiske ledere.

Der er stor jubel blandt hele verdens islamister over det, der ifølge dem er en støtte og tillidserklæring til den ikke-nazistiske islamisme.

Jublen skyldes Konservatives seneste kampagne, hvor budskabet “Stop naziislamisme” står med lysegrønne versaler på mørkegrøn baggrund.

“Det må så betyde, at Konservative kun går efter den meget lille gruppe af islamister, som også er nazister, og ikke os, der kun er islamister. Det er nye toner,” siger lederen af Islamisk Stat, Abu Bakr al-Baghdadi, der er glad for, at en leder i den vestlige verden endelig kan se noget godt i ikke-nazistisk islamisme.

Bakkes op af Hizb-ut-Tahrir
Al-Baghdadi bakkes op af den ikke-voldelige og ikke-nazistiske islamist Junes Kock, der er talsmand for Hizb-ut-Tahrir.

“Alle danske partier har kritiseret os eller endda udtrykt ønske om at forbyde os, men nu står en modig mand frem og understreger, at han kun er efter dem, der kombinerer deres ønske om et kalifat med en pangermansk racisme – og det er jo ikke os,” jubler Junes Kock, men understreger, at Hizb-ut-Tahrir ellers ikke har meget til fælles med Islamisk Stat:

“Vores version af et kvindefjendsk, homofobisk og antidemokratisk teokrati er helt anderledes end Islamisk Stats version af et kvindefjendsk, homofobisk og antidemokratisk teokrati.”

Naziislamister krænkede
Også hos Boko Haram er man glade og har endda ekskluderet et medlem af organisationen på grund af nazistiske sympatier.

“Ligesom Søren Pape bryder vi os ikke om en islamisme, hvor man krydrer sin rabiate antisemitisme med mærkelige højrehåndshilsner eller en tvivlende tilgang til Allahs eksistens,” udtaler gruppens leder, Abubakar Shekau.

Lige så stor jubel, der er blandt ikke-nazistiske islamister, lige så triste er de meget få naziislamister, der lige nu opholder sig i en treværelses lejlighed et sted i Dresden.

“Jeg synes, det er meget krænkende og forstemmende, at et parti i Danmark hiver os ud af mængden som en særlig fare. Vi er faktisk en udsat minoritet og fortjener en vis respekt,” udtaler naziislamisternes leder, Abu Adolf.