Foto: Sashkin, Bigstock

Foto: Sashkin, Bigstock

“Vi ved, at homoseksualitet spredes via DNA-strenge,” lyder det fra premierminister Viktor Orbán i et forsøg på at komme homoseksualitet fuldstændig til livs i Ungarn gennem et totalforbud mod DNA.

Alt materiale, der kan “fremme” homoseksualitet, skal være forbudt i Ungarn. Det gælder alt fra oplysningsmateriale til pornografi og nu også DNA, lyder det fra regeringspartiet Fidesz, der aktivt arbejder for at udrydde homoseksualitet og transkønnethed i Ungarn.

I første omgang lå fokus på budskaber, der omhandler eller promoverer homoseksualitet, men efter dialog med blandt andet Rusland er premierminister Viktor Orbán blevet opmærksom på, at det først og fremmest er det biologiske materiale DNA, der er synderen.

Djævelens værk
Viktor Orbán begrunder sit nye fokus på DNA med, at DNA er Djævelens eget værk.

“DNA er roden til alt ondt, det er Djævelen selv, der har skabt det. Men det er også nøglen til, at vores projekt kan lykkes, for hvis vi formår at udrydde DNA fuldstændigt, vil vi også have udryddet homoseksualitet, pædofili, transkønnethed og alle andre former for menneskelig perversitet,” siger han.

Selvom forslaget endnu ikke er vedtaget, er Viktor Orbán og partikammeraterne i Fidesz allerede i gang med at udfærdige en plan for, hvordan udryddelsen af DNA skal gribes an. Det kræver omhyggelighed og ikke mindst tillid fra den retskafne del af befolkningen, forklarer Orbán.

Død eller screening
På grund af DNA’ets karakter har regeringen behov for, at ungarere med det rette sindelag hjælper med at anmelde mennesker, de mistænker for at skjule DNA. Disse mistænkte skal herefter screenes for at afgøre, om deres kroppe indeholder DNA. Nægter de, vil de blive idømt dødsstraf.

“Det lyder måske hårdt, men målet helliger midlet i en alvorlig sag som denne,” siger Orbán, der mener, at uskyldige ikke har noget at frygte:

“Viser det sig, at man testes positiv for DNA, vil man blive påtvunget en operation, hvor vi fjerner DNA’et og erstatter det med solidt, heteronormativt russisk granit. Jeg er bekendt med, at det kan have fatale konsekvenser at fjerne al DNA fra en menneskekrop, men er man uskyldig, vil man efter endt screening kunne gå hjem og vide, at man er med til at gøre Ungarn til en dejlig, perversitetsfri nation.”