En stor dansk virksomhed får overraskende en mandlig chef. Medarbejderne glæder sig til et mandligt præg med en mere agressiv og autoritær ledelsesstil.

Læs mere her..

 


Denne er en af mine mest populære artikler, og måske den, som jeg har brugt allermindst tid på.

Ideen kom fra en artikel om DRs nye kvindelige generaldirektør i fagbladet Journalisten. Heri beskrives alle de fornemme kvaliteteter, der angiveligt følger med kvindelige chefer. For tilsyneladende er kvinder pga. deres biologi simpelthen mere egnede i visse typer lederjobs – noget erhvervslivet desværre endnu ikke har opdaget, fordi man her vistnok er mere interesserede i at undgå pigelus, end i at komme foran i konkurrencen og tjene bunkevis af penge til sig selv vha. de oversete kvindelige kvaliteter.

Men ihvertfald, ideen var ret simpel. Simpelthen at bytte kønnet om og derudover ændre så lidt som muligt i den grundlæggende vinkel. Så gav satiren sig selv.

Flere at citaterne i min artikel er i øvrigt meget lidt omskrevne varianter af de, som optræder i Journalistens artikel, hvilket morede mig en del, fordi de virkelig blev ret sjove så snart kønnet blev ændret.

Artiklen blev oprindeligt bragt den 26. februar 2011