Det bliver så befriende ikke at være på hele tiden, udtaler William “Billy Buck” Buckham, der i morgen rejser til en lille, afsides by i det nordlige Californien. Målet er at komme væk fra den konstante strøm af kommunikation og nyheder.

Vi kender det alle: Hver dag skal man ned på postkontoret for at tjekke, om nogen har sendt et telegram. Hvis de har, bliver man nødt til at svare med det samme for ikke at virke uhøflig. Så står man der og skal finde på en fyndig opsummering af de sidste dages begivenheder samtidig med, at manden ved siden af begynder en samtale om sit sidste saloonbesøg. Midt i alt dette styrter en avisdreng ind og spørger, om man vil købe de seneste nyheder om et eller andet togrøveri.

Er det så sært, at man kan bruge nogle dage væk fra det hele? Nogle dage, hvor alting går i et mere naturligt og organisk tempo, og man får tid til at geare ned, pleje de nære relationer og fokusere på det, der virkelig betyder noget.

Skal læse god litteratur
For William “Billy Buck” Buckham starter de dage i morgen, hvor han tager på en to uger lang sommerferie til den lille flække Otherham, der ligger i det nordlige Californien. Her skal Billy Buck udforske området på hesteryg, spise lækker mad fra lokale småbønder og læse alle de gode bøger, som en travl hverdag som cowboy, dusørjæger og freelancekonsulent i pistoldueller ikke giver ham tid til.

“Jeg tager hele serien om ‘Rowena, den lovløse glædespige’ med,” siger den forventningsfulde 33-årige, der også glæder sig til lange samtaler med naboerne og endnu længere rideture ind til de større byer, når der skal provianteres.

Afhængig af information
“Det bliver så befriende ikke at være på hele tiden. Nogle gange føler jeg mig fanget i den evige, overfladiske strøm af snak, telegrammer, nyheder og ekspresbreve – det er gået helt amok efter, at jernbanen kom til!” udbryder Billy Buck frusteret, men indrømmer, at han selv er dårlig til at lukke af for de mange informationer:

“Efterhånden som man vænner sig til at kommunikere på flere platforme ad gangen – telegraf, post, avis, ansigt til ansigt – er det svært kun at holde fokus ét sted og fordybe sig. Man bliver lidt afhængig af konstante input,” forklarer cowboyen, men slutter med beslutsom mine:

“Men nu er det slut, jeg melder mig ud. Hvis I vil have fat i mig, må I sende en diligence!”