Hver eneste dag bliver tusinder af dyr kynisk myrdet på gigantiske drabsfabrikker. Her bliver stykker af deres døde kroppe systematisk camoufleret som uskyldigt udseende fødevarer.

Siden januar har RokokoPostens hemmelige reporter været ansat på et såkaldt slagteri, der angiveligt producerer helt almindelige fødevarer. Produkterne bliver hver dag købt og fortæret af danskere, som godtroende antager, at der er tale om almindelig mad.

Men det er det ikke. Den grusomme sandhed er, at der i virkeligheden er tale små stykker af brutalt myrdede dyr. Vores medarbejder, der er anonymiseret for sin egen sikkerheds skyld, forklarer:

“Processen er ekstremt barbarisk. Først køber slagteriet dyr fra en opdrætter, som sandsynligvis bliver beroliget med, at dyrene får et dejligt liv på en endnu mere idyllisk bondegård end den, de kom fra.”

Kød er lavet af døde dyr
Men det er ikke tilfældet. Ved ankomsten til “slagteriet” bliver dyrene stillet op på række og derefter kynisk henrettet et efter et. Derefter går et korps af specialuddannede medarbejdere i gang med at skære dyrenes kroppe i stykker, så de kan sælges til intetanende danskere.

“Hvert eneste stykke af dyret bliver derefter brugt til fødevarer. Bøffer bliver for eksempel lavet af døde køer, lam af små får, mens kylling er lavet af høns,” fortæller vores undercoverreporter, der tilføjer, at pølser er lavet af noget, som er så modbydeligt, at han slet ikke kan sætte ord på det.

Forbrugere i chok
For at se, hvad den almindelige forbruger siger til de chokerende nyheder, har RokokoPosten talt med en gruppe handlende i Lyngby Storcenter fredag formiddag.

“Kommer det fra dyr, som er blevet dræbt? Jamen, det er jo forfærdeligt,” græder 20-årige Maria Skovgaard Svendsen, da RokokoPosten konfronterer hende med den barske sandhed om den pakke kyllingefilet, hun lige har taget op af køledisken.

“Jeg troede bare, at det var noget, de lavede ude i Føtex’ baglokale med lidt soja og hvedemel,” hulker hun og lægger skamfuldt kyllingefileten tilbage i disken.

“Det er sidste gang, jeg køber hamburgerryg,” udbryder 72-årige Holger Jokumsen chokeret og erklærer, at han fremover kun vil spise produkter helt uden spor af døde dyr, deriblandt kyllingepølse og meget billig frostpizza.

(Artiklen blev oprindelig bragt den 29/6 2013)


Forfatterkommentar af Mikkel Andersson

At se artikler få nyt liv i en anden kontekst end den, de oprindeligt var tiltænkt, er en af de sjove ting ved at lave satire. Ovenstående var oprindelig tænkt som en kommentar til forargelsen over en ponyslagtning på en nordsjællandsk strand, og den blev da også pænt populær, da den blev publiceret i den forbindelse.

Men nogle måneder senere fik artiklen – helt uden, at vi på redaktionen gjorde noget for det – en voldsom revival, da giraffen Marius led et offentligt endeligt i Københavns Zoo. På få dage gik historien fra 3000 til mere end 70.000 likes på Facebook, og den er nu en af vores mest delte historier.

Jeg synes da også stadig, at vinklen med en undercoverafsløring, beskrivelserne af, hvilke dyr kødprodukter er lavet af (hvad er der egentlig i de pølser?), kvinden, der mente, at kød laves af soja og hvedemel i Føtex’ baglokale, og den gennemgående chokerede-indignerede tone holder ret godt.