Foto: stokkete, Bigstock

Foto: stokkete, Bigstock

Bør du skære dine hænder af eller kaste en blåhval ud af vinduet først? Ting som disse kan man let blive i tvivl om. Med denne guide bliver du klædt på, så du ikke begår de typiske fejl. 

1. Tænke på Inger Støjberg
Det giver nærmest sig selv, men vi nævner det alligevel. Tænk aldrig nogensinde på Inger Støjberg, lige før du trækker en løs tråd ud af et tæppe. Tanken om Støjberg vil nemlig gøre dig så frustreret, at du ender med at trevle hele tæppet op. Problemet er, at du efter at have læst dette altid vil komme til at tænke på Inger Støjberg, når du overvejer at trække en løs tråd ud af et tæppe. Sådan virker hjernen nemlig. Øv bøv!

2. Kaste en blåhval ud af vinduet
Din mor gjorde det, fordi hun lærte det af sin mor, der lærte det af sin mor. Men i dag ser man ingen gøre det, og det er der en grund til. Blåhvalen er nemlig fredet og i øvrigt megasjælden. Vi ved, det er smertefuldt at sige farvel til elskede familietraditioner, men overvej, om det er værd at komme i fængsel for.

3. Skære dine hænder af
Når du skal hive en løs tråd ud af et tæppe, har du brug for dine fingre. Skærer du dine hænder af, før du hiver tråden ud, vil du opdage, at du ikke længere er i stand til det. Derfor anbefaler vi, at du venter til bagefter.

4. Spise chokolademousse med rå æg og brun sovs
Chokolademousse med rå æg og brun sovs er virkelig usundt. Desuden smager det ad hekkenfeldt til. Hvis du ikke kan lade være, så brug i det mindste pasteuriserede æg. Selvom der stort set ingen risiko er for at få salmonellaforgiftning af danske æg, kan du lige så godt lade være med at tage chancer.

5. Ringe til din mor
Du er gammel nok til at kunne hive en tråd ud af et løst tæppe uden at rådføre dig med din mor. Det gælder også, hvis du er ung og stadig bor hjemme. Vær selvstændig og hold dig til at google nyttige listikler med lette, fordummende råd, som andre fornuftige voksne gør. Din mor vil alligevel bare sige noget fjollet, som at du skal lade være med at pille i tæppet, eller at du skal kaste en blåhval ud af vinduet først.