Foto: Steen Brogaard, ft.dk

Foto: Steen Brogaard, ft.dk

“Hvis de ikke lod mig være med, ville jeg vise dem mine nøgenbilleder af Hans Engell,” fortæller Naser Khader, der desuden afslører, at hans demokrati-tatovering stammer fra et Anders And-blad.

“Jeg elsker demokrati. For jeg kan godt lide at bestemme. Det bedste ville selvfølgelig være, at jeg bestemte alting, men demokrati er det næstbedste.”

Ordene kommer fra politikeren Naser Khader, der for tiden er medlem af Det Konservative Folkeparti. Det er han glad for, fortæller han, for De Konservative giver ham lov til at gøre næsten lige, hvad der passer ham.

“Det er nok, fordi de stadigvæk kan huske, hvordan jeg truede med at vise dem mine nøgenbilleder af Hans Engell, hvis de ikke lod mig være med. De vil ikke risikere noget lignende igen,” siger han med en højlydt latter.

Anders And-tatovering
Drømmen om at blive politiker stammer helt tilbage fra Khaders barndom i Syrien. Siden han var helt lille, har han været fascineret af den vestlige verden, som han blandt andet stiftede bekendtskab med via det Anders And-blad, hans forældre købte til ham hver måned.

“Der var tit sådan en lille gave med. Engang var det en yoyo, en anden gang et par solbriller af pap. Men det bedste var, når der var sådan nogle kunstige tatoveringer, som man kunne sætte på huden med lidt spyt,” fortæller han og fortsætter:

“Det er der, jeg har min demokrati-tatovering fra. Jeg vidste ikke, hvad demokrati var, men det fortalte mine forældre mig. Det lød som en rigtig god idé, syntes jeg, for jeg kunne godt lide at bestemme, og hvis der var demokrati, ville jeg jo få en mulighed for at bestemme over en masse andre.”

Drømmen om det næste parti
At det primært er muligheden for at bestemme over andre, der er det tiltalende ved demokratiet, lægger Naser Khader ikke skjul på. Det er dog ikke kun derfor, fastslår han:

“Demokrati er også godt, fordi der er mange partier, så hvis man bliver uvenner med dem i ét parti, kan man altid komme med i et andet.”

Om hans politiske karriere byder på flere partihop, ved han endnu ikke.

“Jeg drømmer selvfølgelig om det. For jeg bliver aldrig partileder hos De Konservative. Måske Alternativet, for jeg har også nøgenbilleder af Uffe Elbæk. Men de vil jo nok bare synes, det er sjovt, hvis jeg offentliggør dem, så chancen er nok bedre i Dansk Folkeparti. Jeg kan nemlig dokumentere, at Martin Henriksen og Kristian Thulesen Dahl er islamister,” slutter han.