Island holder vejret i dag, for landets mest aktive vulkan Grimsvötn truer med at gå i udbrud hvert øjeblik det kan være. RokokoPosten bringer her et eksklusivt mini-interview med vulkanen, som afslører sig som en glødende, men noget desillusioneret demokrat.

Skjult under Europas største gletsjer huserer vulkanen Grimsvötn,  som i disse timer frygtes af Islands befolkning. Ifølge vulkaneksperter kan den nemlig gå i udbrud meget snart, og RokokoPostens særlige udsendte har derfor spurgt vulkanen, hvad der driver den:

RokokoPosten (RP): Er det korrekt, du snart går i udbrud?

Grimsvötn (G): I hvert fald, hvis det går, som meningsmålingerne viser i USA. Lorte Midtvejsvalg!

RP: Hvordan skal det forstås?

G: Mit temperament koger simpelt hen over, hvis Obama og hans fesne demokrater mister flertallet i kongressen. Jeg troede, de forstod hvor farlige de dersens tekomsammen-mennesker var, men det har de åbenbart ikke gjort, og det betaler de prisen for nu.

RP: Nu er det jo helt sikkert endnu, at republikanerne overtager magten i parlamentet? (Interviewet fandt sted inden Midtvejsvalgets afslutning, red.)

G: Hvad fanden tror du selv? Obama har bare ikke leveret varen. Jeg er SÅ skuffet og vred, og så fra en mand som vandt Nobels-fucking-fredspris. Republikanerne taler til folket, og Obama passer bare sig selv oppe i Det Hvide Hus. Ja, han er sgu blevet elitær på den dårlige måde. Han sidder sikkert og gnasker økologisk grønt fra Michelles køkkenhave as we speak.

RP: Hvad har økologisk grønt med noget at gøre?

G: Du er godt nok langsom. Han er ikke synlig nok. Han er ikke folkelig nok. Og amerikanerne kan jo slet ikke se effekten af hverken sundheds- eller finansreformen endnu, og hvad har du så tilbage? En mand, der hverken har holdt sit løfte om at lukke Guantanamo eller fik en klimaaftale i hus. Change that matters, my ass!

RP: Men hvorfor er en subglacial vulkan som dig så demokrat?

G: Det har vi tradition for i min familie.

Efter redaktionens afslutning kan RokokoPosten konstatere, at Republikanerne har sikret sig magten i Repræsentanternes hus, det ene af Kongressens to kamre. Fra Island rapporterer vulkanologer, at Grimsvötn er i endnu kraftigere uro end før.