“Vi russere ved, at folkeopstande hurtigt kan ende galt,” forklarer den russiske præsident, Vladimir Putin, der insisterer på at beskytte ukrainerne mod dem selv. Om nødvendigt med våbenmagt.

“Hvis vi har erfaret noget efter et ekstremt blodigt tyvende århundrede, er det, at der ikke kommer noget godt ud af at tage magten gennem voldelige optøjer. Man skal gøre det med tanks og folk i ordentlige uniformer,” siger Ruslands præsident, Vladimir Putin, når han skal forklare nødvendigheden af at blande sig i Ukraines indre anliggender.

“Vi prøvede selv det der Les Misérables-agtige gøgl med kulørte opstande, brandtaler og barrikader, og se, hvordan det gik,” forklarer Putin med en henvisning til de 70 års kommunistisk diktatur over halvdelen af kloden, som Lenins revolution i 1917 indvarslede.

Venskabelig invasion
“Som en broderlig tjeneste vil vi gerne vise ukrainerne, at de ikke skal begå de samme fejl, som vi gjorde. Hvis de gør, sender vi hæren ind – i al venskabelighed,” siger præsidenten.

“Vi er også pænt trætte af, at alle mulige vestlige politikere har holdt aggressive taler i Ukraine, hvor de har opflammet befolkningen til at mene noget andet end det, som vores politikere i de områder har været fortalere for. Som russer er det min pligt at gribe ind, når nogle lande blander sig i andre landes interne anliggender,” forklarer Putin og tegner med pegefingeren en linje hen over de områder, han vil invadere, undertvinge og annektere for at undgå denne uretfærdige dominans.

Alternativer findes
Adspurgt om, hvordan Putin mener, at en mere civiliseret og overskuelig magtovertagelse kunne se ud, svarer præsidenten efter en kort pause:

“Altså, nu tænker jeg bare højt, men man kunne forestille sig, at hvis sikkerhedstjenester og pengeinteresser ville støtte en machiavellistisk kandidat, som så fik fuld kontrol med både magtapparat og medier og dernæst myrdede og/eller fængslede dissidenter samt opbyggede et parti af bestukne og truede jasigere om sin person…”

Putin ser tænksomt ud i luften, inden han fortsætter:

“Ja, sådan en kandidat kunne man sikkert få vælgerne til at stemme på for evigt.”