Foto: Luca Lorenzelli, Bigstock

Foto: Luca Lorenzelli, Bigstock

Der var jubel i Himlen, da det mandag kom frem, at Tøger Seidenfaden afløser Sankt Peter på posten som ansvarlig for ekstern kommunikation. Vi bringer en rapport fra det hinsides.

Ved en pressekonference i Himlen mandag erklærede Sankt Peter, at han efter 1944 år som ansvarlig for ekstern kommunikation og himmerrigets porte, nu trækker sig tilbage for at hellige sig sin passion for golf. Afløseren bliver Politikens tidligere redaktør, Tøger Seidenfaden.

“Jeg vil ikke lægge skjul på, at Tøgers overraskende ankomst har gjort min beslutning utrolig meget nemmere. En mere velargumenteret, vidende debattør og selvsikker forkynder kan næppe tænkes. Han er den helt oplagte mand på posten,” fortalte en smilende Sankt Peter de forsamlede pressefolk.

Tidlig uenighed med den øverste ledelse?
Ingen medlemmer af Treeningheden var til stede ved pressekonferencen, og blandt de fremmødte pressefolk gik rygter om, at Tøger allerede havde lagt sig ud med den øverste ledelse. Sankt Peter gjorde dog gældende, at de tre lederes fravær udelukkende skyldtes travlhed, og tilføjede:

“Tøger er så afgjort helt sin egen, og det er selvfølgelig klart, at når man ansætter en ateist i en stilling som denne, så kan der opstå venskabelige uoverensstemmelser med direktionen. Men det har alle selvfølgelig været indstillet på.”

Cavling roser udnævnelse
Tidligere redaktør og nu mediekommentator Henrik Cavling mener, at udnævnelsen af Tøger Seidenfaden til ny ansvarlig for himmelsk kommunikation, er den helt rigtige beslutning.

“Vores efterliv har unægtelig manglet gennemslagskraft i offentligheden de sidste par hundrede år, og der er Tøger jo en gave til himlen. Vi skal virkelig prise os lykkelige over, at han endte hos os, og ikke nede i underetagen – eller hos konkurrenterne i Allahs firma, som flere kommentatorer havde spekuleret i.”

Blandt englene var der dog nogen utilfredshed, da man her havde anset Tøger for en oplagt kandidat til stillingen som direktør for de rafaelske og buttede småengle, der siden reformationen har manglet effektiv ekstern kommunikation og et kendt ansigt udadtil.

RokokoPosten ville gerne have haft en kommentar til jobskiftet fra Tøger selv. Det lykkedes dog ikke, da han ved deadline stadig var travlt optaget af en engageret diskussion om ytringsfrihedens grænser med Politikens grundlæggere Viggo Hørup og Edvard Brandes.