Foto: Movidagrafica, Pixabay

Foto: Movidagrafica, Pixabay

To blev såret i Slagelse, da en gruppe ældre i går bevæbnede sig med skarpt bestik og angreb besøgende og plejepersonale. Grunden var angiveligt tirsdagens afbrænding af Ryges bog “I haven”.

Muligvis inspireret af optøjerne i Afghanistan gik tretten beboere på plejehjemmet Solsikken i går amok i en voldelig protest. I et koordineret angreb forsøgte de at overtage fællesstuen kort efter, at eftermiddagskaffen var serveret.

Flere af beboerne brugte kagegafler som våben, mens andre havde bevæbnet sig med nipsgenstande. Gruppen nåede at give en 54-årig mand og en 23-årig kvinde adskillige stiksår, inden de blev trætte og ville i seng.

Grunden til denne usædvanlige protest var ifølge gruppens leder, den 87-årige Hetty Jensen, at en nordjysk autoforhandler, Gert Svensson,  i tirsdags brændte et eksemplar af Søren Ryges bog “I haven”.

Fornærmelse mod Søren Ryge-fans
Afbrændingen foregik under stor mediebevågenhed, og Svensson selv hævdede, at begivenheden skulle “svække Ryges perverse greb om offentligheden”. Men det var beboerne på Solsikken ikke enige i.

“At brænde ‘I haven’ er simpelthen en fornærmelse mod alle os, der holder af Søren Ryge. Vi elsker den mand! Og vi vil ikke se ham blive forulempet på den måde,” forklarer Hetty Jensen og forsvarer gruppens angreb på de to uskyldige med, at de “vistnok også kom fra Nordjylland”.

Søren Ryge ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt protesten var passende eller ej, men har planlagt et besøg på Solsikken for at fortælle om de mange lune og gemytlige mennesker, han har mødt i Nordjylland. Derudover vil han give gode råd vedrørende omplantning af stauder.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fordømmer overfaldene, men mener samtidig, at afbrændingen var “en unødig provokation”.