Foto: DonkeyHotey, Flickr

Foto: DonkeyHotey, Flickr

En person, som flere var politisk uenige med, måtte i går erkende, at vedkommendes holdninger udsprang af en usympatisk karakter. “Dybest set ønsker jeg den politik, der er værst for alle,” lyder det.

En usædvanlig politisk diskussion fandt sted i går aftes lidt uden for Roskilde. Fem venner var samlet omkring middagsbordet, og snakken faldt på den nye regering, hvor det viste sig, at alle var politisk enige. På nær én.

“Der er tale om en person, som mener noget helt andet end os andre,” udtaler et medlem af venneflokken med let foragt i stemmen.

“Argumenterne blev sådan set fremført fornuftigt og sagligt, men vi lod os ikke narre!”

Derfor begyndte gruppen hurtigt at beskylde den politiske afviger for at være et ondt og usympatisk menneske, hvis meninger var udtryk for et ønske om at gøre Danmark til et værre sted. Som forventet forsvarede afvigeren sig med udtalelser om, at uenigheden bundede i forskellige opfattelser af, hvad der var godt for mennesket og samfundet.

Modstander bukkede under
Men så skete noget overraskende: Den politiske outsider bukkede under og indrømmede, at vedkommende bare var ond.

“Jeg gad ikke holde facaden længere. Ja, jeg er ond. Ja, jeg foretrækker en politisk løsning, hvor så mange som muligt har det så skidt som muligt,” lyder det fra outsideren, der tilføjer, at indrømmelsen var en stor lettelse.

I venneflokken er man dog knap så overrasket.

“Vi havde længe tænkt, at med de holdninger kan der kun ligge ondskab bag,” siger de.

“Men det var en lettelse, at vi endelig fik det bekræftet.”