Foto: Johannes Jansson / norden.org

Foto: Johannes Jansson / norden.org

I en ny biografi erklærer Lars Løkke Rasmussen, at socialdemokrater efter hans mening er uegnede til at være politikere og lærere på grund af det, han kalder et tvivlsomt syn på politik og moral.

“Jeg tror helt ærligt ikke, at en person med socialdemokratiske sympatier er i stand til at gå i Folketingssalen og på forsvarlig og moderne vis varetage landets fremtid eller undervise de kommende generationer som lærer i folkeskolen.”

Sådan falder ordene i den nye portrætbog, Lars Løkke Bag Facaden, hvor Venstres partiformand og Danmarks statsminister bliver bedt om at forholde sig til spørgsmålet om, hvordan man både kan være socialdemokrat og politiker.

Modstander af forbud
I bogen fortæller Lars Løkke Rasmussen, at de normer, som socialdemokrater baserer sig på, simpelthen ikke er i overensstemmelse med moderne borgerlig anstændighed. Derfor bør alle tilstræbe, at de ikke bliver repræsenteret i Folketinget og generelt udelukkes fra politik.

Selvom statsministeren gerne vil modvirke socialdemokratisme blandt politikere, er partiformanden imidlertid modstander af et decideret socialdemokratforbud.

“Tidligere mente jeg, at det var en god idé, men jeg har nok skiftet mening over tid, fordi det er så kompleks en problemstilling. Jeg tror ikke, man kommer socialdemokratismen til livs gennem lovgivningen. Der tror jeg mere på en massiv oplysningsindsats, og at folk tager afstand fra socialdemokrater, så snart de møder dem i deres privatliv.”

Forælder: Klamt, hvis lærer tænker på Stauning
RokokoPosten har spurgt en tilfældig forælder om, hvad hun synes om forslaget om at holde socialdemokrater væk fra lærergerningen. Baseret på det udsagn er der ingen tvivl om, at folkestemningen er positiv.

“Jeg anerkender, at det er fuldt ud legalt at være socialdemokrat. Men helt ærligt, så har jeg det altså temmelig dårligt, når jeg forestiller mig, at mit barns lærer kan stå og tænke på Thorvald Stauning eller Louis Pio, mens de underviser de små i brøkregning. Så lige når det kommer til børn, er jeg nok enig i, at man med fordel kan ekskludere socialdemokrater,” siger den 35-årige Rikke Nielsen fra Varde.