Kultureliten er navnet på DR2’s nye reality-serie. Seks medlemmer af det danske kulturaristokrati flytter fra storbyens trygge trends til en tarvelig murstensvilla vest for Varde.

Grethe og Walther Svendsens hus er indbegrebet af ægte, dansk middelmådighed. Men de næste halvfems dage bliver der vendt op og ned på hverdagen i det lille hjem, når ægteparret flytter ud. Ind flytter seks højkulturelle og meget anerkendte danskere, der i op til halvfems dage må nøjes med det, der findes i huset – og den lokale Lidl.

De seks deltagere i Kultureliten er:

  • Adrian Hughes: Journalist og smagsdommer
  • Leonora Christina Skov: Forfatter, samfundsdebattør og litteraturkritiker
  • Mads Brügger: Journalist
  • Stéphanie Surrugue: Endnu en journalist
  • Uffe Buchard: Modeskribent, frisør og makeup-artist
  • Emilia van Hauen: Sociolog og foredragsholder

I en programrække på i alt 16 afsnit følger DR2’s kamerahold deltagernes desperate kamp mod fine fornemmelser og ærestab.

De Gyldne Løver og kartonkoldskål
DR2 garanterer en unik seeroplevelse, hvor vi blandt andet skal se, hvordan deltagerne klarer at leve af gule ærter på dåse, kartonkoldskål og flæskesvær fra Lyka.

Der bliver højspændt drama, når Uffe Buchard går på indkøb i Lidl iført fleece og Walthers gule Crocs. Alt imens må Emilia van Hauen dække bord med en dug af nervøs velour, og Adrian Hughes’ bedste bud på musik til middagen er kassettebåndet med De Gyldne Løver.

“Jeg troede, jeg var på dybt vand som ambassadør i Centralafrika, men sammenlignet med det jævne hverdagsliv vest for Varde var Bangui som ægte kaviar og champagne,” udtaler Mads Brügger om sin medvirken i serien.

En kamp på psykisk råstyrke
Modsat andre reality-programmer bliver ingen af deltagerne tvunget væk. Det er en kamp på psykisk råstyrke, og vinderen er den, der udholder livet på den jyske vestkyst i længst tid.

“Deltagerne skal ikke stemme hinanden ud, men de må gerne presse hinanden til det yderste – som f.eks. når Stéphanie Surrugue hænger fire Per Arnoldi-plakater fra slutfirserne op i loftet over Leonora Christina Skovs seng, og Leonora kvitterer med en stak Ingelise Sy & Strik på Stéphanies sengebord med temanummeret om pragtfuld patent øverst,” fortæller programchef Irene Vestergaard.

Irene Vestergaard vil ikke løfte sløret for, om nogen af de seks holder ud til det sidste, men hun lover spænding og dramatik ud over det sædvanlige.

“Vi har også fiflet med tv-kanalerne, så deltagerne kun kan se Taggart, Det lille hus på prærien og danske komediefilm med Karl Stegger,” afslører hun.

Følg med allerede fra i aften, hvor første afsnit af Kultureliten sendes på DR2 kl. 21.30. Og oplev forvandlingen, når Adrian, Leonora, Mads, Stéphanie, Peter og Emilia tager storbyeliten af og ifører sig kernedansk middelmådighed i et hjem helt uden Verner Panton-lamper og eksistentialistisk litteratur.