Danske gymnasieelever ved for lidt om politik. Det viser en undersøgelse fra Gymnasieskolernes Lærerforening. Indlæring skal leges frem. Derfor lanceres kendte danske politikere nu som talende action dukker.

Joachim ”B-man” Olsen og Morten ”Mordor” Messerschmidt kan begge tale, hvis man trykker dem på maven. RokokoPosten var med i 1X på Ørestad Gymnasium, der som de første legede med dukkerne.

Mærkesager hurtigt lært
Casper og Maja går begge i 1X på Ørestad Gymnasium. I dag skal de lege politik. Deres samfundsfagslærer, Poul Andersen, har lagt de politiske action dukker i en kasse, og beder eleverne komme op en af gangen, for at trække en.  Joachim ”B-man” Olsen” bliver trukket op af kassen.

”SEJT!”, udbryder Casper. ”Det er ham med de store kugler og brillerne fra OL!”.

Hvad Casper ikke ved er, at han har trukket integrations, beskæftigelses og sundhedsordføreren fra Liberal Alliance. Det får hans lærer hurtigt forklaret ham, og opfordrer ham samtidig til at trykke Joachim på maven.

”Jeg brækker mig over alle fede mennesker. De burde være de eneste, der skulle betale fedtafgift – tykke dyr, svage sjæle!”, lyder det hidsigt fra dukken.

Casper ser forskrækket ud, men Poul er hurtig til at fortælle sin elev, at denne politiske action dukke, netop har forklaret nogle af de mærkesager, han brænder for som sundhedsordfører.

Nice at se Messerschmidt uden tøj
Maja kender ikke den lange blonde dukke, som hun har trukket. Hun giver ham et tryk.

”HI, I’m Morten – I work in Mordor. Wanna plaaaaay?,” spørger dukken. Maja smider ham fra sig.

”Fuck han er scary,” råber hun, inden Poul afbryder hende.

”Maja, jeg ved godt det kan være skræmmende, at du får en dukke, der arbejder i Europaparlamentet. Morten er lidt brysk, men han er også bare et menneske, altså i virkeligheden – også selvom han er fra Dansk Folkeparti”.

Lidt efter har hun pillet de små camouflage shorts af dukken fra Mordor. Nu er de blevet gode venner.

”Det er pænt nice, at man kan se ham nøgen. Ham gad jeg rimelig godt knalde,” fortæller Maja RokokoPostens udsendte, og peger ned mellem Messerschmidts ben.

Helle Thorning vil også ud og lege
Action dukkerne er en sand politisk øjenåbner i 1X. Der bliver byttet på kryds og tværs. Men i et hjørne ligger en dukke, som ingen vil lege med. Poul tager dukken op og får ro i klassen.

”Sig mig engang. Hvorfor er der ingen, der vil lege med Helle? Hun er jo den vigtigste dukke af alle alle,” forklarer han klassen.

”Jeg har leget med hende. Hun siger bare det samme hele tiden,” fortæller en af drengene.

”Nej, nu må du holde op Simon. Det kan da slet ikke passe,” lyder det venligt, men bestemt fra Poul. For at bevise, at Simon tager fejl, trykker han på dukkens mave.

”FOR TRE MÅNEDER SIDEN FIK DANMARK EN NY REGERING, FOR TRE MÅNEDER SIDEN FIK DANMARK EN NY REGERING, FOR TRE MÅNEDER SIDEN FIK DANMARK EN NY REGERING, FOR TRE MÅNEDER SIDEN FIK DANMARK EN NY REGERING, FOR TRE MÅNEDER SIDEN FIK DANMARK EN NY REGERING,” lyder det fra dukken. Poul lægger hurtigt Helle ned i kassen igen, og hiver en ny op:

”We are going to take the Eu precidency. We know, that the economic depths crisis in Europe is playing a big råul. It is very serious”.

Der bliver helt stille i klassen, indtil Poul rømmer sig, og kommer med dagens sidste bemærkning.

”Ja, så kan i lære, at man skal lytte efter i engelsktimerne”.