Foto: Kevin N. Murphy, Flickr

Foto: Kevin N. Murphy, Flickr

Efter flere års tvivl og lavt selvværd har 21-årige Michael fra Køge endelig fortalt venner og familie, at han er til piger. “Min far blev lidt skuffet over udsigten til børnebørn, men generelt har alle taget det virkelig flot,” fortæller han.

Endelig skulle det være. Efter et frustrerende og forvirret teenageliv med konstant tilbagevendende fantasier om det modsatte køn og hemmelige forelskelser i piger ville Michael Marstrand springe ud som heteroseksuel.

“Det tog tid at komme til den erkendelse, at jeg var hetero, men da jeg til sidst sagde det højt for mig selv, føltes det helt rigtigt,” fortæller den unge lærerstuderende om sin beslutning.

Først fortalte han det til sine forældre, der ikke blev helt så overraskede, som han havde regnet med.

“Vi kunne jo fornemme, at han var mest til piger. Altid inviterede han veninder med hjem og snakkede bagefter om, hvor søde og flotte de var, og vi har nok altid tænkt, at der lå mere i det end venskab,” siger Michaels mor, Karen Marstrand, der støtter sin søn fuldt ud, selvom hun frygter, at de måske ikke længere kan se musicals og balletforestillinger sammen som før.

Mere macho end de fleste
På samme måde har faren, Poul Marstrand, også altid vidst, at Michael “var mere macho end de fleste”. Alligevel reagerede han med skuffelse, da sønnen bekræftede hans mistanke.

“Der ville komme børnebørn, som jeg ikke rigtig gad, og mine venner ville nok komme med vittigheder om, hvor mandig og pigeglad min søn var,” fortæller Poul, der i dag er gode venner med sin søn igen.

“Faktisk har alle taget det utrolig flot,” siger Michael, der fortalte det til vennerne i en sjov og selvironisk Facebook-opdatering, som fik over 40 likes. Hans veninder har også fortalt ham, at de har det helt fint med hans seksualitet.

Fordomme om fodbold og ølvom
“Der bliver ikke nogen akavet stemning, selvom de godt ved, at jeg tænder på deres køn. Medmindre de selv er hetero, selvfølgelig,” siger Michael med et skævt smil og indrømmer, at han faktisk allerede har mødt en heteroseksuel pige.

“Det er vildt at kunne gå hånd i hånd med hende uden at være bange for, at  nogen opdager mig, og at kunne sige højt, at hun er sød og lækker,” fortæller Michael glad og håber, at han med sin historie kan være et forbillede for andre heteroseksuelle unge.

“At springe ud som hetero er ikke så farligt, som det engang har været, men for mænd er der stadig en masse fordomme om skovmandsskjorter, pornoblade og ølvomme. Det vil jeg gerne gøre op med, for jeg er jo bare en helt almindelig fyr, der ikke er specielt sexfikseret eller fodboldglad – faktisk foretrækker jeg Cats frem for Champions League,” slutter han med et smil.