Foto: New Africa, Bigstock

Foto: New Africa, Bigstock

Det fremgår af den fødselsdagsfundraiser, frelseren har oprettet på Facebook, at han ikke synes, han selv mangler noget. Det gør til gengæld millioner af dem, han omtaler som “mine de mindste”.

“Når man har nået min alder, er det svært at finde på ting at ønske sig i fødselsdagsgave. Og da jeg ved, at mange af jer gerne vil fejre mig, har jeg i år lavet en fundraiser til fordel for verdens fattige.”

Sådan skriver Jesus Kristus på Facebook i forbindelse med, at han snart igen fylder år. Til RokokoPosten siger han, at han efterhånden har prøvet det mange gange, og at han på sin vis elsker at blive fejret. Han ville bare ønske, at der var lidt mindre fokus på ham som person og lidt mere på alle de mennesker, der lider nød verden over.

“Når man som jeg fylder 2020 – eller  2025 år, jeg kan snart ikke holde styr på det længere – og samtidig er Guds søn og verdens frelser, har man prøvet det der med at få opmærksomhed. Derfor beder jeg om donationer. Men hvis man har det som min far, der synes, at det er kedeligt at give penge i gave, kan man sagtens bidrage på andre måder,” siger han.

Hold fest for de hjemløse
Han nævner, at han for nogle år siden hørte om en mand, der fejrede sin fødselsdag sammen med nogle hjemløse. Det er en rigtig god idé, synes han.

“I det hele taget har ham der pave Frans nogle ret fede idéer,” siger han og fortsætter:

“Jeg mener, hvad nu, hvis man inviterede hjemløse til fest hjemme hos sig selv? Måske ikke lige juleaften, for der er der jo mange, der holder arrangementer for hjemløse, men resten af året. Faktisk er min rigtige fødselsdag slet ikke den 24. december, så hvis det passer bedre i løbet af foråret eller sommeren, kan man bare gøre det.”

Først og fremmest handler det om at komme af med berøringsangsten, mener han.

Nogle vil altid vrænge
Der er nemlig mange, der har svært ved at snakke med hjemløse og andre socialt udsatte.

“Man kan blive så bange for, hvad det siger om en, at man er i øjenhøjde med de hjemløse. Hvis man sætter sig ned og drikker en øl med dem eller noget i den stil. Men der er altid nogle, der vil vrænge, når man gør det rigtige, det har jeg selv oplevet så rigeligt af. Jeg mener, de der farisæere og saddukæere, der syntes, jeg var vældig lærd, men så hang jeg ud med de forkerte, og så blev de misundelige, eller hvad ved jeg,” siger Jesus og slutter:

“Men altså, mig slog de ihjel, og jeg har da klaret mig fint alligevel, så hvorfor ikke tage chancen og se, hvad der sker?”