Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

Alt for mange parforhold mellem danskere og udlændinge er baseret på ulighed og udbytning. Det mener Radikale Venstre, der nu lancerer et pointsystem, som skal afgøre, hvorvidt forholdene er udtryk for ægte kærlighed.

Efter at udviklingsministeren, Christian Friis Bach, på sin Facebook-profil forklarede, at Jørgen Leths unge haitianske kæreste umuligt kan være lykkelig med den aldrende digter og filminstruktør, går hans parti, Radikale Venstre, nu skridtet videre i sit opgør med uautentisk kærlighed mellem danskere og udlændinge.

Det sker med et pointsystem, der skal afgøre, præcis hvor autentisk og lykkeligt et kærlighedsforhold er.

Objektive kriterier for autentisk lykke
“Hvis et kærlighedsforhold skal blåstemples som rigtig lykkeligt af den danske stats repræsentanter, er det vigtigt, at det sker på baggrund af objektive kriterier som danskhed, alder, køn, hudfarve og velstand. Det skal kærlighedspointsystemet sikre fremover,” siger han og fortsætter:

“Vi hos De Radikale mener ikke, at nogle udlændinge – i hvert fald ikke de mørke og fattige af slagsen – kan have et ægte og jævnbyrdigt forhold til nogen, der er ældre og rigere. Hvis de har, er det synd for dem,” fastslår ministeren.

Christian Friis Bach forklarer dog, at der er undtagelser, hvor det kan lade sig gøre for en ældre dansk mand at få en køn yngre kæreste fra udlandet.

“Pointsystemet er skruet sådan sammen, at man muligvis kan score nok point til at få godkendt sit parforhold, hvis der er tale om en meget rig etnisk kvinde, der er sammen med en dansker, der tjener mindre end 75 % af medianindkomsten og har et udseende lidt over middel.”

Hvide mænd har moralsk byrde
Mens en ekspert, som Dagbladet Information har talt med, hævder, at kvinder har fri vilje, er det ikke et synspunkt, som man ubetinget deler hos De Radikale.

“Det er muligt, at der er moderne og oplyste danske kvinder, som har en eller anden form for fri vilje. I forhold til mørke mennesker fra fremmede lande er sagen dog en helt anden, og derfor må vi beskytte disse etniske stakler mod deres egen ringe dømmekraft,” forklarer ministeren og tilføjer med et tankefuldt blik:

“Man kan vel sige, at pointsystemet er den hvide mands byrde.”