Ikke ret meget tidligere i dag dukkede en mand op ud af det blå på Rådhuspladsen i København, og nu står han på en trækasse og råber i en megafon, at han er kommet for at sende alle ateister durk i Helvedes flammer. Og måske er han Gud, og det er nederen for ateisterne, bekræfter både indsatsleder i den politistyrke, der netop nu har omringet manden, og religionshistoriker Mikael Rothstein.

For cirka tyve minutter siden opdagede de to betjente, der patruljerede på Rådhuspladsen, at der pludselig stod en mærkelig mand på en trækasse midt på pladsen. Ingen af dem havde set ham komme, og så råbte han i megafonen, at han var Gud, der kom for at dømme alle ateister til Helvedes flammer.

Og måske passer det faktisk. Indsatsleder Jesper Kellerup begrunder:

“Begge de to, der var på stedet, havde ikke set ham komme nogen steder fra. Og det kan jo ligesom ikke lade sig gøre, at en så opsigtsvækkende mandsperson kan vade lige ind på Rådhuspladsen med en trækasse og en megafon uden, at nogen af de to betjente opdager det, vel? Så jeg mener helt bestemt, det er sandsynligt, at det faktisk er Gud, og det er sgu ikke så godt, for jeg har virkelig aldrig troet på det crap.”

Ekspert mener også, at manden er Gud
Religionshistoriker Mikael Rothstein har gennem mange år beskæftiget sig med religiøse gruppers besynderlige og skadelige måde at invadere ordentlige menneskers kulturer på. Også han mener, at den mærkelige mand på Rådhuspladsen sagtens kan være Gud.

“Religion er fup og fidus ligesom cirkus – det er betagende at se på, men det hele er nøje indstuderet på forhånd. Og ligesom cirkus ønsker religioner at forføre publikummet til at købe den illusion, de lever af at sælge. Men selv ikke religionerne kan få en mand til at befinde sig midt på Rådhuspladsen uden først at være blevet set komme gående af hele to tilsynsførende betjente. Så ja, jeg finder det særdeles plausibelt, at det faktisk er Gud, der er kommet for at sende mig og mine kumpaner til evig straf. Det er ærlig talt lidt nederen, for jeg var lige på vej et sted hen, hvor nogle spændende og eksotiske religiøse er i gang med at lave grinagtigt bizarre ritualer, som gør folk glade, selvom det alt sammen kun er fantasifostre ligesom Anders And.”

Og hvad så nu?
Og hvad så nu? Det spørgsmål runger vist i hovederne på alle lige nu. For når både politiet i København og en ekspert siger det i en anerkendt nyhedskilde, så må det jo være rigtigt.