Foto: Derek Kimball, Freeimages.com

Foto: Derek Kimball, Freeimages.com

I en debat på Facebook var Susannes fortælling om hendes 57-årige mors arbejdsliv et stærkere argument end tal fra Danmarks Statistik.

“Hvad er det for noget ævl? Min egen mor døjede i mange år med det samme, og hendes oplevelser er helt anderledes.”

Sådan indledte Susanne Balslev en flerleddet kommentar til en udtalelse fra et folketingsmedlem. Politikeren havde på sin væg linket til tal fra Danmarks Statistik, der tydede på, at visse forhold på det danske arbejdsmarked slet ikke var, som man hidtil havde troet.

Dertil knyttede folketingsmedlemmet en sarkastisk bemærkning til den store mængde data, og det fik mange Facebook-brugere, deriblandt Susanne, til at reagere.

Godt brølt
“Hvordan kan man skrive den slags, når jeg fra min egen krop og hverdag ved, at det slet ikke hænger sådan sammen?” spørger den 32-årige med henvisning til sin opvækst med en mor, hvis arbejdsliv på mange måder tilbageviser de tal, som politikeren havde så stor tillid til.

Efter en længere debat blandede lederen af den statistiske undersøgelse sig og pegede på, at tallene ikke var dækkende for alle grupper i samfundet:

“Det er evident, at materialet udsiger en almen betragtning,” lød det fra specialkonsulent Bernard Schlæger.

Flertallet støttede dog Susanne Balslev med kommentarer som “nemlig Susser, det handler om at fortælle de verdensfjerne Christiansborg-‘mennesker’, hvad der sker ude i virkeligheden” og “godt brølt, løvinde”.

Ifølge politisk kommentator Kaare R. Skou tyder forløbet på Facebook på, at Susanne Balslev og hendes støtter nu har sat sig på dagsordenen, hvad angår diskussionen om det danske arbejdsmarked.

Stærk fortælling
“Susanne kommer med en meget stærk fortælling fra sin dagligdag, som man ikke uden videre kan afvise. Især detaljerne om ‘de triste blikke omkring morgenbordet, da mor skulle af sted’ rammer formentlig rigtig mange danskere,” mener Skou og påpeger, at Susanne Balslev allerede er blevet interviewet af flere aviser og skal optræde i Aftenshowet på tirsdag.

Balslev selv er glad for, at såkaldt almindelige mennesker som hende selv nu får lov at komme til orde:

“Politikerne og eksperterne remser tal og fakta op, som om det siger noget om den virkelige verden. Men det gør det slet ikke!”