Foto: Weenee, Bigstock

Foto: Weenee, Bigstock

Kun en lille trækning ved venstre øje afslørede, at Annette Nielsen havde regnet med, at hendes nye kollega, Kim, var i et forhold med en kvinde.

“Det var bare rigtig fjollet, for der er jo slet, slet, slet, slet ikke noget usædvanligt eller mærkeligt eller… unaturligt ved, at en mand er kæreste med en mand. Jeg ved jo godt, at de findes. Altså, bøss… øh, homoseksuelle. Homoer, jo. Min mands fætter, Svend, er jo også sådan. Altså, bø, øh, homo… seksuel. Nej, jeg ved slet ikke, hvorfor jeg reagerede sådan,” siger Annette Nielsen og smiler nervøst.

Elsker snaps
Episoden fandt sted, da hun og hendes nye kollega, Kim Nørremølle Hansen, diskuterede firmaets julefrokost, hvor de ansatte må tage en ledsager med. Annette Nielsen nævnte, at det var femte år i træk, at hendes mand, Ole, skulle med, hvorefter Kim sagde, at han glædede sig til at tage sin kæreste med.

“Han elsker snaps,” sagde Kim og lavede en grimasse for at vise, at han ikke havde det på samme måde.

Griner meget
Kim lagde på daværende tidspunkt ikke mærke til, at Annette Nielsen venstre øje dirrede i en brøkdel af et sekund, men husker ved nærmere eftertanke, at hun grinede meget under resten af samtalen.

“Og sådan har hun egentlig også været i dagene, siden vi talte om den julefrokost. Hun spørger enormt meget til min kæreste og siger, hvor meget hun glæder sig til at møde ham. Det er meget sødt, men jeg tror ikke, hun opfører sig sådan over for de andre medarbejdere,” siger han.

Det benægter Annette dog.

“Nej, jeg er skam bare helt almindeligt sød. Det er jo ikke sådan, at Kim skal tro, at bare fordi jeg lige kom til at blinke lidt, da han nævnte, at hans kæreste var en mand, at så har jeg et eller andet problem med det. For det har jeg ikke. Jeg synes, det er dejligt, når mænd, som øh, ja, som Kim kan finde kærligheden,” slutter hun.