Fysikeren Erwin Schrödinger har ved et skæbnesvangert eksperiment skabt en kat, der hverken er levende eller død.

“Det startede egentlig bare som et tankeeksperiment,” forklarer en rystet Erwin Schrödinger om det forsøg, der gik så forfærdelig galt.

“Det var slet ikke meningen at skabe et monster. Jeg ville bare påvise, at Niels Bohrs såkaldte københavnerfortolkning af kvantefysikken var selvmodsigende,” forklarer Schrödinger om forsøget, hvor han placerede en kat i en lukket kasse med en atomkerne, en geigertæller og en flaske cyanidgas, der kun blev udløst ved henfald fra atomkernen.

Fanget i ustabil tilstand mellem liv og død
Ifølge Niels Bohrs udlægning af kvantefysikken ville katten være i en paradoksalt ustabil tilstand, hvor den hverken var levende eller død. Den ville første ende som enten levende eller død, når man åbnede kassen og kiggede efter.

“Så derfor puttede jeg den i den her boks og startede forsøget,” siger en chokeret Schrödinger og peger på en metalkasse, der er smadret til ukendelighed – flået itu af små, men umenneskeligt stærke kattekløer.

“Men før jeg når at åbne kassen, hører jeg en uhyggelig snerren. Øjeblikket efter har katten kæmpet sig fri og stirrer på mig med sine døde, glasagtige øjne, mens dens opsvulmede og allerede rådnende kattetunge hænger ud af dens mund,” siger han og gyser ved erindringen.

For i stedet for at være enten død eller levende blev katten fanget i en uhyrlig mellemtilstand, som ingen havde forudset: Levende og dog samtidig død.

Hjemsøger teoretiske fysikere
Den uhyggelige kat undslap laboratoriet kort efter forsøget og er siden blevet observeret i flere baggårde og kolonihaver, hvor den på makaber vis overfalder og æder dele af andre katte og dermed skaber flere kvantefysiske monstre.

I flere tilfælde har store flokke af Schrödingers zombiekatte hjemsøgt teoretiske fysikere. I de tilfælde sidder de uden for videnskabsfolkenes arbejdsværelser og skraber på vinduerne med deres rådnende poter, mens de stirrer tomt og truende på fysikerne og deres artikelsamlinger. Ikke som et spidsfindigt tankeeksperiment, men som en uhyggelig udød og kun alt for virkelig missepest.

Flere fysikere overvejer nu at barrikadere sig i et forladt hus, hvorfra de vil bekæmpe zombiekattene med oversavede jagtgeværer, motorsave og utrolig kompliceret matematik.