Foto: thetaxhaven, Flickr

Foto: thetaxhaven, Flickr

“Hans evne til at generere maksimal indtægt med et minimum af konkret arbejde tiltaler os meget.” Sådan lyder det fra banker og kreative virksomheder om Robert Nielsen, der stolt har levet på kontanthjælp i 11 år.

I går aftes kunne man på DR2 høre historien om den tidligere universitetsstuderende Robert Nielsen, der i 11 år har levet på kontanthjælp og åbent indrømmer, at han ikke gider nogle af de jobs eller aktiveringsforløb, som hans jobcenter tilbyder ham; Robert er ganske enkelt godt tilfreds med sit liv på overførselsindkomst.

Disse udtalelser kom allerede frem i lørdags, og siden har det ikke skortet på politikere, debattører og almindelige danskere, der i skarpe vendinger affærdiger Robert Nielsen som en uværdig nasser.

Men nu ser det ud til, at der faktisk er brug for Robert i det danske samfund og det endda på en række større virksomheder, der i de seneste par dage har kontaktet den udskældte dansker for at tilbyde ham et job.

Utrolig forretningsmæssig præstation
“At Robert Nielsen i 11 år har modtaget kontanthjælp og til gengæld kun arbejdet i sammenlagt halvandet år er en helt utrolig forretningsmæssig præstation,” udtaler marketingschef for Danske Bank, Susanne Hvenø.

Hun har udarbejdet en cost-benefit-analyse af Roberts arbejdsliv og fundet ud af, at Danske Bank med hans hjælp kan vækste i uhørt grad.

Banken har derfor tilbudt Robert en ledende stilling til en årsløn, der ifølge Hvenø ligger “på den gode side af den halve million”.

Robert skaber flow
Også de kreative virksomheder er ude efter kontanthjælpsmodtageren. I firmaet ShotGun People, der arbejder med netværksbaseret italesættelse af innovativ viden, håber man på at ansætte Robert Nielsen som konsulent.

“Vi kan mærke, at Robert har en umiddelbar fornemmelse for de grundlæggende aspekter af kreativ konceptudvikling. Han er ikke bare endnu en hamster i 9-17-trædemøllen, men griber idéerne i luften og skaber flow,” forklarer fremsynschef hos ShotGun People, Ivar Bøje, der dog understreger, at virksomheden i første omgang kun kan tilbyde Robert en praktikstilling med mulighed for senere løntilskudsjob.

Både Ivar Bøje og Susanne Hvenø mener, at også udlandet kunne have gavn af en medarbejder som Robert Nielsen.

“Vi er heldige, at han sidder i Danmark og ikke har planer om at flytte. Ellers er jeg overbevist om, at Wall Street ville snuppe ham lige med det samme,” slutter Susanne Hvenø.