Foto: Thomas Kohler, Flickr

“Jeg er i gang med at holde hviledagen i hu, bare rolig!” forsikrer den nye lukkelovs modstander, Vorherre, der “bare lige skulle ind efter en liter mælk”.

En kættersk skamplet på gode kristne danskeres ry. Så voldsomt har Gud Herren udtrykt sig om den nye lukkelov, der trådte i kraft i mandags og giver også store butikskæder lov til at holde åbent døgnet rundt næsten hver dag.

Men nu er Vorherre selv blevet spottet i en fynsk Netto, der i dag lukker kl. 22.00 for første gang på en søndag.

“Det er absolut ikke, fordi jeg pludselig synes, at dette hårde slag mod hviledagen er o.k. Tværtimod, jeg raser mod Mammons kræfter, der gang på gang ønsker at tvinge kristne folk ud i forfængeligt forbrug frem for livsalig fred og fordybelse,” forsikrer Gud.

Søndagen tages fra os
Her læner han sig op ad flere kritikere af lukkeloven, deriblandt andet filosof Arno Victor Nielsen, der mener, at staten tager søndagen fra borgerne og dermed yderligere ødelægger vores muligheder for at slappe af, velvidende at naboen gør det samme.

“Nu hvor mine venner har muligheden for at købe bleer og Cola Zero på tilbud, hvordan skal jeg så overtale dem til at tilbringe tid sammen med mig om søndagen?” spørger Nielsen retorisk og tilføjer, at lukkeloven ikke bare undergraver vores kristne kultur, men også skaber forvirring og diskontinuitet med sin udligning af alle ugens dage.

Mælk fra i går var for gammel
Principielt er Gud enig. Men nu var det bare sådan, at han lige havde brug for en liter mælk til kaffen.

“Jeg troede ikke, det var nødvendigt at købe en ny karton, fordi jeg tydeligt kunne huske, at jeg så en liter letmælk i køleskabet i går aftes. Men den viste sig at være alt for gammel,” forklarer Gud, der straks efter indkøbet skyndte sig hjem og holdt hviledag med tid til eftertanke.

“Men ikke bøn. Ville være lidt underligt at bede til sig selv.”