http://commons.wikimedia.org/wiki/File:MarshallRosenberg1990.jpg

Ikkevoldelig kommunikation, også kendt som girafsprog, er Djævelens værk. Det erfarer RokokoPostens underverdenskorrespondent i et eksklusivt interview med Satan.

På overfladen ligner teorien om ikkevoldelig kommunikation, eller girafsprog, et uskyldigt værktøj til konfliktløsning.

Men i virkeligheden er girafsprog en metode opfundet af underverdenens hersker, Satan, med den hensigt at skabe splid og manipulation mellem mennesker.

“Jeg har jo godt luret, at der i mennesket ligger en skrøbelig trang til at fremstå flink og rar, selvom de bagvedliggende intentioner er anderledes slette og selviske. Med girafsproget har jeg opfundet en metode til at narre andre til at tro, at man er velmenende og fornuftig, selvom man i virkeligheden er rasende og urimelig,” gnægger han gutturalt.

Effektiv manipulation
Girafsprogets force er ifølge Satan, at passiv aggression er et langt mere effektivt våben end åbenlys vrede.

“Modparten har jo ikke en chance for at bevise, at man har ondt i sinde, hvis man smiler og taler stille og afdæmpet. Allerhelst skal man servere budskabet, så det lyder som om, man mest af alt ønsker at gøre modparten en tjeneste,” smisker han og fortsætter:

“Det bedste er selvfølgelig, hvis man så får modparten til at miste selvkontrollen og blive rigtig rasende, for så vil det for alle andre se ud som om, det er modparten, der opfører sig dårligt. I bedste fald vender alle andre sig mod modparten, som herefter vil komme til at føle sig ensom og forkert. Det er faktisk meget smukt!”

Alle er tabere
Det er dog ikke kun dem, der udsættes for andres girafsprog, livet bliver surt for. Satan har nemlig sikret sig, at også de, der bruger girafsproget, ender som tabere.

“Mennesker er jo heldigvis slet ikke så sociale og empatiske, som de selv bilder sig ind, så det er nemt at lulle dem ind i en tro på, at de opfører sig korrekt og medfølende, når de bruger girafsprog. Det sætter virkelig prikken over i’et for min morskab, at girafsprogsbrugerne selv er helt overbeviste om, at de er gode mennesker, selvom de faktisk går mit ærinde.”

Satan betragter det desuden som en mestergerning, at girafsproget forringer brugerens selvfølelse ved at flytte fokus fra, hvad brugeren egentlig føler og mener, til, hvilke ord det vil være bedst at bruge i en given situation.

Samtidig, understreger Satan, har den ikkevoldelige kommunikation den fordel, at menneskeheden bliver det, han kalder “ordsart”.

“Jeg lærer ganske enkelt menneskeheden, at det såkaldte ulvesprog er farligt og krænkende, og så bliver folk sårbare over for udtalelser, der er velmente uden at være pakket ind i på samme måde som girafsproget.”

Ulve i girafklæder
Satan vurderer, at menneskeheden inden for de næste 100 år vil være så splittet og paranoid, at han vil have frit løb til at genvinde sin position som verdenshersker.

“Dengang Gud var menneske, gik folk rundt og var vagtsomme over for ulve i fåreklæder. Og snart vil alle være på vagt over for ulve i girafklæder, og ingen vil længere kunne vide sig sikre på, at nogen vil dem det godt.”

Hvad han vil gøre, hvis det lykkes ham at genvinde verdensherredømmet, ønsker han imidlertid ikke at afsløre.

“Jeg har sagt mere, end jeg plejer, og pakket det mindre ind, end jeg plejer. Nu er jeg træt og føler mig lidt nøgen. Derfor har jeg behov for, at du holder op med at stille flere kritiske spørgsmål og tager tilbage til menneskeverdenen. Men dine behov er selvfølgelig lige så vigtige som mine, så jeg vil høre, om du har lyst til at tale om, hvordan vi kan løse problemet sammen?” slutter han.