Det er hårdt, men nødvendigt for at redde de langtidsledige på dagpenge, der ellers risikerer at ryge ud af systemet. Sådan siger regeringen forud for sin nyeste plan om at strække dagpengeperioden ved hjælp af en myrdet hundehvalp.

Hverken akutjob eller tilbud om uddannelse har kunnet redde alle de ledige, der allerede i denne måned er begyndt at ryge ud af dagpengesystemet. Derfor må der tages drastiske midler i brug. Nærmere betegnet det grusomme mord på den 2 måneder gamle hundehvalp Tin Tin.

“Ingen af regeringspartierne har haft let ved at træffe et så brutalt valg, men vi er alle enige om, at de udfaldstruede dagpengemodtageres situation er helt uacceptabel. Derfor er mordet nødvendigt,” udtaler statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og bakkes op af alle Folketingets medlemmer på nær Sjúrður Skaale fra Færøerne.

Modigt og visionært
“Vi fornemmer, at der er en stærk vilje i befolkningen til at gøre det yderste for lige præcis den her gruppe mennesker. Selvfølgelig er det ubehageligt, at Tin Tin skal dø, men sådan må det være,” fastslår økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (RV).

Den nøjagtige måde, hvorpå Tin Tins død skal gavne de langtidsledige, er endnu uvis, men flere debattører har allerede udtrykt optimisme og endda beundring i forbindelse med planen. Berlingskes leder i dag betegner mordet på hundehvalpen som “modigt”, mens Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard, kalder idéen for “usædvanlig visionær, selv for en i forvejen storslået regering”.

Tin Tin må dø
“Uanset hvordan den døde hunds krop skal hjælpe os til flere arbejdspladser, er det godt at få øget fokus på de langtidsledige. Javist er der mennesker, der allerede i dag lever for under 17.355 kr om måneden før skat, men dem kan og skal regeringen ikke på nuværende tidspunkt bekymre sig om,” mener den politiske kommentator Ralf Pittelkow i et indlæg på sit netmedie, Den Korte Avis.

A-kasserne har på samme måde reageret positivt på nyheden om den snart døde hundehvalp, og for 34-årige Malene Skov, der står til at miste dagpengeretten i marts, er regeringens plan en gave:

“Jeg har virkelig været nervøs for fremtiden, da jeg bor i eget hus med min kæreste og derfor ikke engang kan få kontanthjælp. Så selvom jeg er dyreelsker, og vi har to golden retrievere herhjemme… Ja, så må Tin Tin altså bare dø.”