Foto: Hebster, Wikimedia Commons

Foto: Hebster, Wikimedia Commons

En 48-årig oppositionsleder fra Græsted indrømmer, at han får mere ud af meningsmålingerne ved ikke at tage parlamentarisk arbejde.

Lars Løkke Rasmussen er uddannet jurist og med sine 48 år en rask og rørig mand i sin bedste alder. Alligevel vælger han dag efter dag ikke at deltage i nogen form for arbejde i det danske folketing.

Han har nemlig erkendt, at det ganske enkelt ikke kan betale sig.

Dovne-Lars
“Ja, jeg indrømmer, at jeg sgu er en ret doven oppositionsleder, der for tiden har det godt med at score kassen i meningsmålingerne uden at løfte en finger,” siger Lars Løkke og fortsætter:

”Det er utrolig svært at finde motivation til at komme ud af hængekøjen, når regeringen til stadighed agerer som sin egen værste fjende. Det er simpelthen ikke værdigt arbejde for en mand med mine kvalifikationer.”

Handler om ret og pligt
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) mener ikke, at det er rimeligt, at en parlamentariker nægter at bidrage.

”Der er ingen tvivl om, at det kan virke både nedværdigende og meningsløst at deltage i folketingsdebatter. Men det handler om ret og pligt. Har man fået en videregående uddannelse og ministerbil af staten, har man også pligt til at bidrage,” siger Mette Frederiksen og tilføjer, at det jo heller ikke er fordi, de andre i tinget synes, at debatterne er specielt sjove.

Defekt system
Folketingsmedlem for Liberal Alliance Joachim B. Olsen er for en gangs skyld helt på linje med sin socialdemokratiske kollega.

”Det er tydeligt, at systemet ganske enkelt ikke virker, når regeringen gør det så let for en arbejdsdygtig politiker at være passiv. Det er til at brække sig over, at en mand, der kunne yde et meningsfuldt bidrag til dansk politik, bare kan melde sig ud,” siger Joachim B. Olsen.

Cekic: Synd for ham
SF’s sundheds- og psykiatriordfører Özlem Cekic udviser større forståelse.

”Når Lars isolerer sig fra folketingsarbejdet, er det udtryk for personlige problemer, som sikkert bunder i en form for angst. I den situation nytter det ikke at stille brutale krav om deltagelse for enhver pris. Det stresser kun Løkke og risikerer at drive ham længere ind i isolation,” siger Özlem Cekic og peger på, at en skåneudvalgspost eller politisk revalidering kunne være en mulighed for oppositionslederen.