Foto: MonaMakela, Bigstock

Foto: MonaMakela, Bigstock

I flere amerikanske indianerstammer truer man børnene med, at de bliver genfødt som dyresprogstalende DF-medlemmer i et koldt land, hvis de ikke rydder op på værelset eller spiser deres aftensmad.

Det er aftensmadstid i familien Burell, som bor i en toplansvilla i byen Fort Yates. Familien, der består af mor, far og to drenge på henholdsvis syv og ti, tilhører Lakota-folket, der er en undergren af Sioux-stammen. Her nægter den yngste søn, Akacheta, hårdnakket at spise sin majsgrød. Efter adskillige forsøg på at lave flyvemaskinen og opfordringer til at spise, så man kan blive stor og stærk, giver mor Mika op og griber til det ultimative våben.

Genfødt som grisehvisker
“Spis så din majsgrød, Akecheta, ellers bliver du genfødt som en småskør dame, der tror, hun kan tale med grise, i et pissekoldt land!” siger hun, hvorefter drengens øjne spiles op i angst for øjeblikke senere at blive blanke, inden han langsomt og resigneret tager skefuld efter skefuld af den uønskede majsgrød.

Den 33-årige Mika fortæller til RokokoPostens udsendte, at hun godt ved, man ikke bør true med genfødsel som Dansk Folkeparti-medlem. Det kan give voldsomme traumer og angst hos børn, men i frustration kan truslen være sidste udvej; desuden er genfødsel også en aldeles reel risiko.

For selvom troen på reinkarnation ligger temmelig fjernt fra både traditionelle Sioux-religioner og kristendommen, er der dog en enkelt undtagelse, når det gælder genfødsel som medlem af Dansk Folkeparti.

Skyldes gammel forbandelse
“Ja, det skyldes en gammel forbandelse, som blev nedkaldt af en medicinmand for omkring 500 år siden, da der var en gruppe indianere, som bød uinviterede indvandrere velkommen med åbne arme og gav dem mad, hvilket fik helt uoverskuelige konsekvenser,” forklarer hun.

Det er dog ikke kun i religiøse sammenhænge, at advarslen mod Dansk Folkeparti anvendes. Også i mere sekulære initiativer gør indianske myndigheder brug af partiet, fortæller Mika.

“Vi har også et virkelig effektivt resocialiseringsprogram, hvor unge, der er kommet i uføre med narkotika eller kriminalitet, bliver vist et billede af Mogens Camre. Indtil videre har vi en tilbagefaldsrate på mindre end 12 procent.”