Foto: Uffe Nielsen, Freeimages.com

Foto: Uffe Nielsen, Freeimages.com

Livet som millionær er slet ikke så sjovt i længden. Det har 41-årige Mike Hermansen erfaret efter, at han sidste efterår vandt 9 millioner kroner i Lotto.

I oktober måned sidste år så det sort ud for den 41-årige ufaglærte enkemand Mike Hermansen. Han havde været arbejdsløs og på kontanthjælp længe. Jobsøgningen gik dårligt, julen nærmede sig, og Mike overvejede at søge om julehjælp hos den lokale kirke for at holde en anstændig juleaften for sine tre børn på 7, 9 og 14 år.

Men så købte han en Lotto-kupon, og pludselig var han millionær!

“Jeg blev selvfølgelig helt vildt glad, og det var næsten som en drøm. Væk var alle sorger og bekymringer om fremtiden. Børnene kunne få gode julegaver, og vi kunne tage ud at rejse, hvis vi havde lyst,” fortæller Mike Hermansen om de første, glade dage.

Et kæmpestort tomrum
Det varede dog ikke længe, før Mike begyndte at kede sig. Kort efter jul begyndte han at føle sig direkte deprimeret. Han savnede ganske enkelt den spænding, der fulgte med livet som fattig:

“Har jeg til huslejen i næste måned? Kommer der mon en uforudset regning, som får det hele til at vælte? Vil vores fattige liv skade børnene for livet? Alle de bekymringer var pist væk, og det efterlod et kæmpestort tomrum.”

En overgang overvejede Mike Hermansen endda at donere alle sine penge væk, så han kunne få et normalt liv igen. Men en af hans gode venner, der selv i mange år havde haft penge nok, talte ham fra det.

“Torben (Mikes ven, red.) fortalte mig, at man godt kan have et godt liv, selvom man har masser af penge. Så nu forsøger jeg at få hverdagen til at fungere,” siger Mike, der dog stadig af og til overvejer at bruge pengene hurtigst muligt, så han atter kan komme på kontanthjælp.

Bør overveje misbrug
Ifølge psykolog Malene Bjerregaard er det ikke uhørt, at pludselig rigdom medfører det savn efter spænding, som Mike Hermansen beskriver. Løsningen er at opfylde behovet på andre måder, siger hun.

“En mand som Mike kan med fordel overveje at blive kokainmisbruger. Det vil dels give ham et kick, når han er påvirket, og dels vil det give ham en ny form for spænding i kraft af frygten for, at børnene bliver tvangsfjernet og bekymringer om, hvad der skal blive af dem, hvis han dør af en overdosis.”