Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Der ligger tilsyneladende ingen skandaler til grund for, at Peter Ingemann har skiftet fra DR til TV 2. Det frustrerer den journalist fra Ekstra Bladet, der siden foråret har forsøgt at finde noget at udsætte på den populære tv-vært.

Ekstra Bladets journalist Uffe Carlsen er en mærket mand. Han sender RokokoPostens reporter et træt blik og griber om sin kaffekop, mens dybe rynker tegner sig på hans pande.

“Jeg har prøvet alt. Simpelthen alt. Men nu er det slut,” siger han.

Mens kaffen bliver mere og mere lunken, fortæller Uffe Carlsen, hvordan han ihærdigt har forsøgt at finde en god vinkel til at skrive om den populære tv-vært Peter Ingemanns skift fra DR til TV 2:

“I starten ringede jeg rundt til stort set alle, der havde en perifer forbindelse til ham. Jeg stillede kritiske spørgsmål og fulgte ethvert spor, der tydede på noget uhæderligt. Men de endte alle sammen blindt.”

Intet usædvanligt
Fra en ledende skikkelse hos DR fik Uffe Carlsen at vide, at der intet usædvanligt var ved skiftet.

“Han havde hverken lagt an på kvindelige kolleger, taget af kassen eller i det mindste bare glemt at tage kage med en dag, hvor det var hans tur.”

Uffe Carlsen sukker og fortæller videre, at han, opsat på at finde noget at skrive om, som læserne ville gide læse, begyndte at snage i Peter Ingemanns privatliv.

“Men der kom intet frem. Det eneste, jeg kunne gøre, var at skrive en tårevædet historie om at være søn af en far med psykiske problemer, men det ville jo bare kaste et endnu mere positivt skær over ham, så den idé blev hurtigt skrottet.”

Ikke engang perfekt
Fraværet af skandale førte til en idé om at tegne et portræt af Ingemann som et karakterløst dydsmønster. Men den faldt også hurtigt til jorden.

“Han er ikke engang perfekt, så det kunne vi heller ikke skrive,” lyder det frustreret fra Uffe Carlsen, der til sidst gav sig i kast med at aflytte familien Ingemanns hjem for at gribe Peter Ingemann i et eller andet, som hans læsere ville finde fornøjelse ved at læse.

“Jeg brugte fem lange dage på at aflytte dag ud og dag ind. Det eneste, jeg fik ud af det, var en mindre diskussion om, at Peter havde glemt at tømme opvaskemaskinen.”

Uffe Carlsen har dog endnu ikke opgivet drømmen om at skrive en skandalehistorie om et menneske, der har et godt ry i offentligheden.